Добропольская "Мечта" прославилась на всю Украину + ФОТО

Переглядів: 2285 0 27.04.2016 в 14:34:54 Суспільство
Добропольская

«Мрія» - щаблями успішності піднімається вгору

З 19 по 23 квітня у Кіровограді проходив ХХІ Всеукраїнський фестиваль присвячений Всесвітньому Дню Землі. Команда Добропільської міської дитячо-юнацької організації «Мрія» була запрошена для участі у фінальному турі від Донеччини, як переможець обласного та заочного всеукраїнського турів. Ми змагались поруч із 20 представниками різних областей України та регіонів Кіровоградщини. У рамках цього фестивалю ми були учасниками конкурсних випробувань у номінації «Громадська думка». Дитяче самоуправління нашої команди представляли: лідер Ради старшокласників Добропільської міської дитячо-юнацької організації «Мрія», лідер дитячої організації «Сузір’я» ЗОШ № 15, Марко Афонічев; лідер дитячої організації «Росинка миру» ЗОШ № 17, Дар’я Стицюк; лідер дитячої організації «Маяк» ЗОШ-інтернату, Прудник Дмитро. Керівником команди була методист ЦДЮТ, координатор учнівського самоврядування нашого міста, відмінник освіти України, Верещагіна Валентина Вікторівна. Допомагала у організаційних питаннях педагог-організатор Новодонецької ЗОШ № 17, Леус Вікторія Володимирівна.

Підготовка була тривалою та ґрунтовною. Було сконцентровано багато нервів, пролито море емоцій, задіяна немала кількість фінансів і все це було для того, щоб ми показали всій Україні, що Донбас лише за мир у всьому світі, що у нас сформоване почуття патріотизму, що ми категорично за єдність усіх 25 регіонів нашої країни!

Наша команда була 13 годин у дорозі до Кіровограду, і все це не дарма! Власне я, їдучи у автобусі, намагався представити, що ж там буде. Гадав, що ми непогано підготувалися і потрапивши туди, я зрозумів, що не помилявся. Коли я подивившись на план, спочатку подумав, що навряд чи мені під силу витримати таке, але допустив помилку, все було настільки цікавим, що мені хотілося працювати й працювати. Там було настільки все круто, що вже після години спілкування із представниками інших областей у тренінгу комунікації, я отримав те, за чим приїхав, і це ураховуючи те, що попереду було ще три дні цікавої роботи у конкурсних випробуваннях. Я просто на той момент був переповнений емоціями і не міг нарадуватись, що мені випала така честь, брати участь у настільки масштабному заході. До фестивалю, у Кіровоград, також завітали представники учнівського самоврядування із Грузії, міста Батумі, виявляється там дуже цінять український народ і поважають його, це зрозуміти дали змогу наші тісні дружні стосунки під час фестивальних заходів.

У перший фестивальний день, 20 квітня, після феєричного свята відкриття фестивалю, яке проходило у оперному театрі ім.. М. Кропевницького, та придало ще більшої мотивації діяти заради майбутнього країни, ми заявили у конкурсі «Візитка», що наша «Мрія» налаштована патріотично та має неабиякі результати волонтерських справ. Журі фестивалю нам поставили найвищий бал за виступ та зміст.

До речі, до складу журі фестивальних випробувань входили: проректор Київського міжнародного університету, професор Рудаківська С. В., президент КиМУ, професор Хачатурян Х.В., кандидат політичних наук, доцент Кіровоградського міжнародного університету ім.. В. Вініченка, Стадніченко Р.В.

21-го квітня, був найбільший за об’ємом день конкурсної роботи. Ми були дуже невиспаними, тому що, коли Валентина Вікторівна була на організаційному засіданні, їй сказали, що у конкурсних завданнях наступного дня, кожен член команди буде власно відстоювати честь команди та набирати бонусні бали для загального заліку. Ми заздалегідь знали свої напрямки та повинні були розкрити особисту позицію, орієнтуватись у понятійному апараті, історичних та статистичних фактах, вагомих внесках українських діячів та наших внесках, як сучасників учнівського самоврядування, із таких проблемних питань: «Я – роду свого сила» (Марко Афонічев); «Велич духу українського народу» (Прудник Дмитро); «Сила єдності нації» (Стицюк Дар’я). Так ось, випробування проходили у формі дискусійних конференцій із питаннями учасників та професорів університетів, на які треба було дати чіткі відповіді, стосовно свого напрямку. І ми, хвилюючись за результати, не спали майже всю ніч, ми сиділи і готувались, шарили по всьому Інтернету, шукали додаткові факти та поняття, щоб витримати умови конкурсу, які змінювались кожного дня. Це був такий «мозковий штурм», який під силу не кожному! І не дарма! Для шансу отримати додаткові бали у цьому випробуванні, за бажанням, ми мали змогу (якщо витримаємо конкуренцію), провести тренінгову вправу у контексті своєї секції. Ми і тут набрали максимальну кількість балів, тому що я, Дмитро, встиг залучити до своєї вправи багатьох друзів-конкурентів. Тут у нас також найвищі результати!

Після всіх цих тренінгів, ми спустилися до зали, де повинний був проводитись конкурс «Стенд - Ап», у цьому конкурсі нашу команду представляла Дар’я Стицюк. Так як точного положення не було, то спочатку ми думали, що регламент буде 7-8 хвилин, потім з’ясувалося, що ми повинні вкластися у 5 хвилин, а вже коли все почалося ми були шоковані тим, що регламент скоротився до 2 хвилин, і Даша почала скорочувати свою доповідь. За неймовірно короткий час вони разом із Валентиною Вікторівною викинули великий об’єм тексту, при цьому не втративши не краплі сенсу та агітації. Звісно ми б не обійшлися без ораторських здібностей Дар’ї. Вона швидко, лаконічно, зрозуміло пояснила всім свою тему доповіді та позицію нашої команди, і все це за 2 хвилини! Ми завдяки їй набрали вищий бал у цьому конкурсі і отримали диплом лауреата цього етапу, який дає 30% знижку для навчання у Київському міжнародному університеті.

Після «Стенд – Апу» ми поїхали на останній етап фестивалю, виконувати своє останнє завдання – конкурсний тематичний флеш–моб «Від роду – до народу, від народу – до нації». Ми підготували дуже феєричний мотиваційний зміст, із масштабними атрибутами, зворушливими музичним супроводом та зверненнями до нащадків. Наш виступ був перший, і нам у цьому пощастило, всі були налаштовані на активні рухи, тому у нас всі танцювали і рухались із активним драйвом. За це ми теж отримали максимальний бал!

Після 19-ти флеш–мобів нас чекала відривна дискотека. Було дуже цікаво та весело ми відчули себе дорослими, тому що була така атмосфера, яка дала змогу поповнити адреналін та відірватись після складних випробувань і керівникам команд, і нам, юним та завзятим. Ми танцювали у справжньому нічному клубі. І тут теж наша Даша вийшла у супер-фінал (тільки двоє із 200 учасників дискотеки) ігрових випробувань та завоювала приз.

22 квітня ми дізналися про результати наших зусиль, наша команда, як представник Донецького регіону, зайняла перше місце у своїй номінації «Громадська думка», серед двадцяти конкурентоспроможних суперників, і була урочисто нагороджена у Кіровоградській обласній філармонії. Тепер про лідерську плеяду Добропільщини знає вся Україна! Ми як завжди довели: «Наш досвід самоврядування – знову перший на щаблях випробування!».

Ми дуже вдячні усім, хто нас підтримав як морально, так і матеріально. Ми разом зробили велику справу, тепер не повинно бути сумнівів у тому, що громадська активність добропільського лідерства найвищого ґатунку!

Дмитро Прудник,

лідер д/о «Маяк»,

ЗОШ І-ІІІ ст.. інтернату.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх