Доброполье на всю область презентовало проект "Историю родного края пишет каждый из нас" + ФОТО

Переглядів: 1701 0 20.11.2016 в 08:00:25 Творчість
Доброполье на всю область презентовало проект

Лідери Донеччини - за громадянську активність

               Вісімнадцятого листопада пройшов обласний збір лідерів учнівського самоврядування Донеччини за темою: «Громадянська активність – життєва позиція  особистості». Його метою було сприяння усвідомленню учасниками збору необхідності громадянської активності у сучасних соціокультурних, політичних та економічних умовах розвитку суспільства і держави.

Перед початком збору була можливість познайомитися один із одним, поспілкуватися із організаторами, побачити план збору. Далі нас чекала захоплююча інтерактивна лекція: «Громадянська активність – життєва позиція особистості», яку провела кандидат педагогічних наук, доцент кафедри менеджменту Державного вищого навчального закладу «Донбасський державний педагогічний університет»,  Соколенко Тетяна Миколаївна. Ми зрозуміли усі складові аспекти формування громадянської активності, побачили її види. Це стало мотивацією мати активну громадянську позицію, зробити висновки, щодо плюсів та мінусів особистої діяльності та прийняли для себе якесь рішення. А вже після цього настала головна частина цього збору – презентація соціальних проектів, які запропонували для перспективного планування лідери та координатори комісій, що увійшли до складу Донецької обласної ради лідерів. Їх було 6, а саме: «BOLL FREE STYLLER» (фрістайл, комісія еколого-спортивного напрямку, м. Констянтинівка); «В майбутнє зі спадщиною минулого» (комісія з національно-патріотичного виховання, м. Слов`янськ); «Відкритий фестиваль соціальної реклами» (м. Краматорськ); «Мій сонячний дім – Україна» (комісія культури та дозвілля); «Під крилом правового захисту» (комісія правового всеобучу, Констянтинівський район); «Історію рідного краю пише кожен із нас» (комісія інформаційної діяльності, м. Добропілля). Від нашого міста проект презентував я, Дмитро Прудник. Виступ був вдалий, усім присутнім сподобалася ідея нашого проекту. Мені вдалося почути приємні  враження від учасників збору, і знову про ДМДЮО «Мрія» у присутніх залишились гарні думки.

         Після презентацій, лідерів очікувала робота у творчих групах, їх було три, за різними напрямками. Перша група створювала «Портрет людини–патріота», друга написала  «Листа до байдужих», третя – «Проектуємо майбутнє». Я потрапив до третьої групи, де усі виконували таке завдання: намалювати малюнок на тему «Як я бачу любов до рідної землі». Після того як ми анонімно намалювали сюжети, психолог  оголосив індивідуальні характеристики, які стосуються минулого та налаштування на майбутнє. В цьому   кожен міг себе впізнати, згідно малюнку. І скажу чесно, коли він розповідав про мене, я зрозумів, що ця теорія діє. Побачивши невеличкі презентації роботи інших творчих груп,  вдалося зрозуміти, що всі плідно попрацювали.       

 Методисти-координатори учнівського самоврядування теж поділилися досвідом у рамках панорами ідей «Сучасні підходи та методи у плануванні роботи Донецької обласної ради лідерів». А також вирішували, як представити делегацію Донеччини на Всеукраїнському зборі лідерів, що відбудеться  на початку грудня. Те, що мене одноголосно обрали до складу делегації (5 учасників від області), для мене стало приємною несподіванкою, та авансом щодо довіри достойно презентувати усій Україні досвід нашого регіону на цьому зборі.

Взагалі, цього разу, ми з Валентиною Вікторівною Верещагіною, головою КР ДМДЮО «Мрія», методистом ЦДЮТ,  залишились задоволені результативністю вирішення питань програми збору. Є сподівання на те, що буде напрацьована нова плідна концепція діяльності   Донецької обласної ради лідерів.

Дмитро Прудник,

голова Ради старшокласників

ДМДЮО «Мрія


Доброполье на всю область презентовало проект


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх