Добропольчанам рассказали: как безопасно делать покупки в интернете

Переглядів: 854 0 12.10.2019 в 10:30:27 Новини місцевої влади
Добропольчанам рассказали: как безопасно делать покупки в интернете

У всьому світі з кожним днем онлайн-покупки стають все більш популярними. Кожен, хто хоч раз здійснював покупки в інтернет-магазині, знає, що купувати товари і послуги в режимі реального часу зручно і вигідно.

Темп життя сучасної людини, що постійно прискорюється, спонукає його економити час і сили, а новітні технології забезпечують споживачеві усі умови для того, щоб придбавати необхідні речі, не відриваючись від монітора ПК, екрану ноутбука або дисплея смартфону. Тим паче, що оснащені платіжними агрегаторами, інтернет-магазини виконують сьогодні не лише вітринну функцію, але і приймають оплату як повноцінні торгові майданчики. При цьому покупки в інтернеті традиційно обходяться покупцям дешевше, адже у вартість товарів не включені витрати по оренді дорогих торгових залів, зарплати великого штату персоналу і інші витрати, супутні змісту оффлайнового магазину.

При усій зручності покупок в інтернеті у віртуальних угодах завжди є присутнім і доля ризику, пов'язана з можливістю наштовхнутися на нечистих на руку продавців або відвертих шахраїв.

Правила грамотного інтернет-шопінгу

Щоб купівля через сайт принесла тільки позитивні емоції і фінансову вигоду, а не виявилася предметом розчарування і збитку, рекомендується дотримуватись декількох простих правил:

- читайте відгуки про товар, який ви бажаєте купити;

- порівнюйте ціни на конкретний продукт в різних інтернет-магазинах;

- вивчите інформацію про продавця, який притягнув вашу увагу вигідними умовами;

- ознайомтеся з умовами доставки, оплати і повернення, заявленими на сайті вибраного продавця;

- пам'ятаєте про права споживачів, які неухильно повинні дотримуватися і в офлайн, і в онлайн-торгівлі.

На серйозному сайті завжди має бути інформація про продавця, у тому числі контактна, - не ігноруйте її. Можна навіть продзвонити по вказаних телефонах, щоб переконатися в наявності зворотнього зв'язку. Особливу увагу варто присвятити розділу умов доставки і оплати: що входить у вартість товару, як і в які терміни здійснюється його відправлення. Купуючи акційні речі, відразу цікавтеся їх кількістю і умовами розпродажу.

Доцільно віддавати гроші тільки після отримання товару, коли ви переконалися, що вам прислали саме те, що ви замовляли. Щоб уникнути розбіжностей з приводу моменту вступу в дію договору купівлі-продажу, слід познайомитися з умовами оферти онлайнового продавця. Пам'ятайте, що ви завжди можете повернути дистанційно куплену річ протягом тижня після її отримання, виняток становлять лише вироби з індивідуально-певними характеристиками, які може використати лише сам покупець.

Шахраї: особливі прикмети

Зайшовши на сайт інтернет-магазину, покупець повинен уважно оцінити його зовнішній вигляд, який сам по собі може багато розповісти про "серйозність намірів" продавця і його зацікавленості в тривалій торгівельній діяльності і розвитку бізнесу. Не дуже добрим сигналом можна назвати такі явища на сайті інтернет-магазину, як:

  • неякісний, явно любительський дизайн зі слабкою навігацією і безграмотним, мізерним контентом;
  • велика кількість рекламної інформації, у тому числі спливаючі вікна, що часто з'являються;
  • наявність сторінок, що перенаправляють користувача в невідомому напрямку;
  • відсутність вказівок параметрів і сертифікатів безпеки.

Слід мати на увазі, що адреса захищеної електронної сторінки якісного і надійного веб-ресурсу з послугою онлайнової оплати, швидше за все, починатиметься з "https://".

Приємних та безпечних вам покупок.


Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх