Добропольский суд приговорил должностных лиц за нарушение правил безопасности, которые привели к гибели работника

Переглядів: 2135 0 27.09.2017 в 12:00:46 Новини підприємств
Добропольский суд приговорил должностных лиц за нарушение правил безопасности, которые привели к гибели работника

Добропільським міськрайонним судом Донецької області призначено покарання директору та головному інженеру одного з приватних підприємств міста Добропілля, які знехтували дотриманням вимог безпеки, внаслідок чого загинула людина. 

У жовтні 2013 року працівники вказаного підприємства отримали наряд на обрізку дерев у м. Білозерське.  Під час виконання робіт на чоловіка, який знаходився у кошику автовишки, впала гілка і придавила його. 

Потерпілого терміново доставили до хірургічного відділення Добропільської центральної міської лікарні, проте від отриманих травм він помер. 

Під час судового слідства прокурором доведено, що посадовці підприємства допустили до виконання робіт працівників, які не пройшли навчання та перевірку знань з відповідних питань охорони праці, тим самим порушивши вимоги діючого законодавства. 

Суд визнав обвинувачених винними за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, пов’язаною з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, на 2 роки.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх