Добропільський міський Центр соціальних служб проводить інформаційну компанію по створенню прийомних сімей та дитячих будинків

Переглядів: 627 0 03.09.2021 в 07:30:58 Новини району
Добропільський міський Центр соціальних служб проводить інформаційну компанію по створенню прийомних сімей та дитячих будинків

З питань створення прийомної сім’ї та ДБСТ звертайтесь особисто або за телефоном в Добропільський міський ЦСС, за адресою: вул. Першотравнева, 83. каб 102 тел. 2-80-63.

Залишившись самотніми з різних сімейних обставин, діти, особливо зовсім маленькі, потребують уваги і допомоги дорослих, всіх оточуючих та держави. Саме цими заставами керувався Кабінет міністрів України, коли прийняв постанову «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю».

Метою утворення прийомної сім’ї є забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх у сім’ї на виховання та спільне проживання. У разі утворення такої сім’ї, прийомні батьки приймають прийомних дітей на власну житлову площу, за наявності відповідних санітарно- гігієнічних та побутових умов, отримуючи гроші на отримання дітей та оплату праці прийомних батьків. За прийомними дітьми зберігаються пільги і державні гарантії, передбачені законодавством для дітей- сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомну сім’ю та ДБСТ може створити подружжя або окрема особа, яка не зареєстрована у шлюбі. На виховання у прийомну сім’ю беріть від 1 до 4 дітей, а на виховання до дитячого будинку сімейного типу - не менше п’яти дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Частину функцій держава залишає за собою: матеріальне забезпечення дітей, оплату праці прийомних батьків та батьків - вихователів, їхню методичну підготовку та допомогу у вихованні дітей, а також контроль за утриманням сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У свою чергу, батьки-вихователі та прийомні батьки повинні створювати всі умови для повноцінного виховання дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, любити і піклуватися про них.

На даний час в нашому місті у прийомних родинах знайшли притулок, спокій, материнську турботу, ласку, нових братів і сестер, повагу, як рівноправні члени сім’ї тридцять дітей-сиріт.


Джерело: https://www.facebook.com

Мітки: дом, дети


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх