Добропольчан познакомили с основами медиаграмотности

Переглядів: 1164 0 13.03.2018 в 09:00:03 ГО Добро
Добропольчан познакомили с основами медиаграмотности

Добропільські активісти та зацікавлена молодь 10 березня зібрались у Центрі місцевої активності «DobroLab», щоб стати провайдерами нових знань з медіаграмотності.

Вміти розпізнавати маніпуляції у ЗМІ та засвоювати матеріал учасникам допомагала тренерка Яна Сергєєва, керівник народної студії ТБ і преси «Рожевий слон».

Під час заходу добропільці спробували себе у ролі експертів, виявляючи маркери маніпуляцій та порушення журналістських стандартів у запропонованих сюжетах новин. Також учасники заходу дізнались, що таке пропаганда, фейки та які «хвороби» мають сучасні ЗМІ. 

«Ми всі живемо в інформаційному просторі, тому дуже важливо мати такі знання. Часом те, що ми бачимо, і те, що нам вкладають в голову, не збігається з тим, що відбувається насправді, - розповідає учасниця тренінгу Марина Кучеренко, - Нажаль, дуже часто нам підносять інформацію так, щоб викликати емоцію, найчастіше негативну, – такими емоціями легше маніпулювати, ніж позитивними».

Школярі, присутні на заході, також ділилися враженнями. 

«Медіапростір – це вже невід’ємна частина нашого життя, тому треба знати,  яким повідомленням можна вірити, а яким не можна. Тренінг дуже сподобався, я з’ясував, «що таке «добре», а що таке «погано»», - каже Кирило Шавурський, учень 10 класу. 

Тренінг відбувся в рамках проекту, який підтримав Фонд розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, «Формування медіаграмотності жителів Донеччини шляхом підготовки тренерів серед педагогів і школярів регіону».

«Головною метою заходу є впровадження нових знань у нашому суспільстві. Всі ми знаємо, що ЗМІ не тільки дають інформацію, але й формують громадську думку. Медіаосвіта має велике значення для кожного: вміння орієнтуватись у інформаційному просторі таким чином, щоб не стати жертвою маніпуляцій, дає можливість зберігати тверезий розум за будь-яких обставин і робити власні висновки» - каже Яна Сергєєва. 


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх