До уваги мешканцiв Добропiлля: що потрібно перевірити в своїй трудовій

Переглядів: 1285 0 05.04.2021 в 09:30:43 Пенсійний фонд України
До уваги мешканцiв Добропiлля: що потрібно перевірити в своїй трудовій

Основний документ, що дає змогу роботодавцю мати уяву про трудову діяльність нового співробітника, а власнику підтвердити стаж роботи для нарахування пенсійних виплат – трудова книжка.

Записи, які містяться в ній, мають відповідати визначеним вимогам. І вже сьогодні вкрай необхідно слідкувати та проводити ретельний аудит вашого документу.

На 1 сторінці (титульний аркуш) звіряємо наявність правильних даних (ПІБ, дата народження), підпису власника документа та відповідального за його видачу, печатки закладу, де вперше заповнили трудову.

Якщо у даних ПІБ:

- зміни – роботодавець зобов’язаний їх внести з наданням документів, на підставі яких вони відбулися

- помилки – трудова книжка зіпсована. Виправити ситуацію можна в судовому порядку або підтвердити набутий стаж довідками підприємств, установ, організацій або при ліквідації – архівними установами.

Перевірка записів про трудову діяльність у розділі «Відомості про роботу».

Тут має міститися інформація про роботу, переведення, присвоєння нового розряду/рангу тощо та про звільнення.

Записи повинні бути виконані акуратно, будь-які закреслення чи виправлення в трудовій книжці робити заборонено.

Якщо у даних:

- помилка – виправляє роботодавець, який її припустився. У разі ліквідації підприємства відповідний запис робить вищестояща організація, а в разі відсутності – архівна установа, де зберігаються документи підприємства, яке внесло неправильні відомості

- відсутні записи про звільнення з попередніх місць роботи – необхідно звернутися до колишнього роботодавця, щоб отримати довідку про період роботи з датами прийняття, переведення та звільнення та реквізитами наказів, на підставі яких здійснювалося таке прийняття, переведення та звільнення, або ж до архіву, якщо підприємство ліквідоване.

Cкористайтеся сервісом вебпорталу https://portal.pfu.gov.ua/, використавши КЕП, та сформуйте Електронну трудову книгу.

Для цього потрібно попередньо відсканувати і завантажити всі сторінки документу в особистий кабінет (пункт меню «Відомість про трудові відносини»).

Спеціалісти Фонду завчасно опрацюють та перевірять надану інформацію, а пенсія буде призначена автоматично після досягнення пенсійного віку.

Відчуйте переваги дистанційного обслуговування: без часових обмежень, зручно, а головне – безпечно!


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх