Для сельской местности Добропольского района есть возможность увеличить количество семейных врачей

Переглядів: 1154 0 06.03.2017 в 14:00:30 Новини району
Для сельской местности Добропольского района есть возможность увеличить количество семейных врачей

Фахівці районної ради та райдержадміністрації провели навчання посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів всіх рівнів щодо заповнення електронних декларацій. Юлія Бєлова, начальник відділу організаційно-кадрової роботи районної ради продемонструвала присутнім навчальне відео із заповнення декларації. Ольга Тещинська, начальник відділу кадрової роботи райдержадміністраціїх ознайомила з відповідними нормативними документами, а також надала практичні поради, роз’яснення.

Другим питанням «депутатського дня» було обговорення реформи в галузі охорони здоров`я. Перед присутніми виступила начальник відділу стратегічних досліджень в охороні здоров’я Департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Марина Корнєєва. Дуже доступно була донесена інформація про перспективу створення госпітальних округів в області.

Марина Володимирівна довела до відома присутніх, що згідно критеріїв Кабінету Міністрів України чисельність населення, при якій утворюється округ повинна становити не менше 120 тисяч чоловік. Велике Добропілля разом з Олександрівським, Добропільським районом і внутрішньо переміщеними особами налічує 108 тис. чоловік. Вона наголосила на тому, що для первинного рівня ситуація не погіршиться. Навпаки є можливість для сільської місцевості збільшити кількість сімейних лікарів. Кожна об’єднана громада буде вирішувати кількість ФАПів на своїй території.

Госпітальний округ– це функціональне об’єднання закладів охорони здоров’я. Створення госпітальних округів не передбачає закриття будь-якої лікарні.

Жителі району дуже стурбовані змінами, які грядуть, тому що вже пережили закриття сільських лікарень. Залишається багато питань без відповіді, тому будемо продовжувати такі інформаційні зустрічі.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх