Де будуть народжувати добропільчанки

Переглядів: 2048 0 29.01.2021 в 08:30:05 Новини району
Де будуть народжувати добропільчанки

Новина про заплановане закриття акушерсько-гінекологічного відділення у Добропільській лікарні інтенсивного лікування (ЛІЛ) неабияк збентежила жителів міста. Що ж тоді, їхати народжувати до Покровська чи Краматорська, бідкаються жінки, майбутні матері. До речі, понад сотні жінок минулого року вже скористалися послугами пологових будинків в інших містах – приблизно половина має кошти та бажання, аби народити дитину в більш комфортних умовах, інша половина народжує дітей в спеціалізованих закладах через якісь вади у здоров’ї чи важке протікання вагітності .

На минулій сесії Сергій Павленко розповів про наміри закриття пологового відділення, в причинах цього і намагалася розібратися комісія. Про що говорили на засіданні і чому знову виникло питання про закриття відділення?

Нагадаємо, що у 2020 році, лікарні почали отримувати кошти від Національної служби здоров’я (НСЗУ). Коли стало зрозуміло, що їх не вистачить на утримання пологового відділення, головний лікар Вадим Бабков звернувся до керівництва міста за допомогою. На сесії депутати проголосували за виділення допомоги за умови скорочення кількох ставок, і відділення продовжило роботу.

Цього року головний лікар чомусь вирішив не звертатися до міської влади і 28 грудня (гарний подарунок до Нового року!) персонал відділення отримав повідомлення про скорочення відділення. На комісії депутати намагалися отримати відповіді від Вадима Бабкова та економіста лікарні щодо обгрунтування ліквідації відділення, але так і не отримали відповіді, тому керівництву лікарні дали ще кілька днів, аби вони зробили розрахунки. Виявилася ще одна цікава деталь – співробітники акушерсько-гінекологічного відділення надіслали листа до Департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА і отримали відповідь, в якій повідомляється, що Департамент не планує скорочувати відділення у Добропільській лікарні. Зазначимо, що і наша редакція надіслала запит до Департаменту, але протягом тижня так і не отримала відповіді.

Слід зазначити, що НСЗУ виплачує лікарням по всій Україні 8163 гривні за кожні пологи. З весни суму планують збільшити до 35 тисяч і тоді відпаде питання про закриття відділення. Але якщо його «оптимізують», то без роботи залишаться лікарі, медсестри та технічний персонал, а породіллям доведеться звертатися до закладів в найближчих містах.


Де будуть народжувати добропільчанки


Де будуть народжувати добропільчанки


Джерело: https://www.facebook.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх