Цифрова грамотність та онлайн безпека у бібліотеках Добропілля

Переглядів: 1104 0 27.03.2020 в 09:30:49 Новини бібліотек
Цифрова грамотність та онлайн безпека у бібліотеках Добропілля

23 березня стартував Європейський тиждень цифрової грамотності #alldigitalweek. Це щорічна кампанія з цифрової освіти та розширення прав и можливостей населення, яка проводиться в центрах інформаційного навчання, бібліотеках, закладах освіти, громадських центрах та інших місцях по всій Європі.

Головним завданням #alldigitalweek є підтримка людей, у яких недостатньо цифрових навичок для повноцінної участі в житті суспільства та отримання вигоди від глобальної цифрової трансформації.

В межах своєї професійної діяльності бібліотекарі Добропільської міської ЦБС вже майже 10 років систематично проводять навчальні, інформаційні та консультаційні заходи щодо підвищення цифрової та медійної грамотності населення. Щорічно близько 100 осіб проходять курси комп’ютерної грамотності в інтернет-центрах публічних бібліотек міст Добропілля, Білицьке та Білозерське.

На початку 2020 року бібліотеки стали амбасадорами цифрової грамотності.  Бібліотекарі, маючи великий досвід надання доступу до офіційної інформації, навчаючи мешканців громади користуватися комп’ютерами, онлайн-сервісами, сучасними каналами цифрової комунікації, підтримали та активно впроваджують проект Міністерства цифрової трансформації України «Дія. Цифрова освіта». Від початку року в бібліотеках Добропільської ЦБС зареєстровано 78 звернень до Платформи цифрової грамотності. Відвідувачі інтернет-центрів після перегляду освітніх серіалів на практиці закріплюють пройдений матеріал.

Важливими завданнями бібліотек в напрямку цифрової просвіти населення є:

  • популяризація і підтримка навчання впродовж життя для підвищення рівня цифрової грамотності;
  • підвищення рівня медійної грамотності та критичного мислення;
  • формування довіри до технологій через розвиток навичок кібер-безпеки та онлайн-безпеки.

На період карантину практичні заняття з комп’ютерної грамотності та онлайн-безпеки для користувачів бібліотеки припинились, але ми не залишаємо на самоті своїх старанних учнів. У разі виникнення питань користувачі можуть обрати найбільш зручний канал комунікації (електронна пошта, сторінки бібліотек у Facebook чи Instagram, повідомлення чи коментарі на сайтах і блогах бібліотек) і отримати консультації та допомогу. 

 


Джерело: http://dobro-biblio.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх