Что значит праздник Покрова Пресвятой Богородицы

Переглядів: 1862 0 13.10.2015 в 21:26:44 Новини бібліотек
Что значит праздник Покрова Пресвятой Богородицы

   В народі це свято ще називають Третя Пречиста. Цього дня ми з вдячністю і вірою приймаємо заступництво і клопотання за нас перед Богом Пресвятої Діви Марії, згадуємо історичні події далекої Візантійської епохи, з якої походить коріння національного українського свята.

   Також на Покрову ми вшановуємо славних українських козаків, покровителькою яких вважається Богородиця. Це свято також і родинне – бо пов’язане з родинними і сімейними цінностями і традиціями, шанобливим ставленням до ідеалів жіночності та материнства.

   У першому розділі нашої виставки ви можете ознайомитись із розмаїттям української іконописної творчості, у якій надзвичайно почесне і вагоме місце належить саме зображенням Богородиці.

   Запорізькі козаки вважали Пресвяту Діву Марію своєю заступницею, недарма перший храм на Січі збудований саме на її честь, і саме тому сьогодні на Покрову ми віддаємо шану українському козацтву, його колосальній ролі в історії нашої держави. У розділі «На Вкраїні сурми грають» представлено книги з історії Запорізької Січі, її видатних особистостей, гетьманів, політичних діячів тощо. Третій розділ «Україна під святим омофором» містить літературу, яка присвячена звичаям, традиціям і обрядам українського народу, адже Покрова була своєрідним рубежем між осінню і зимою, датою завершення польових робіт і початку весіль.

   В цілому, важко знайти свято, рівноцінне Покрову Пресвятої Богородиці, в українському календарі, а наша виставка допоможе вам усвідомити і осягнути його значущість.

   Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх