Чим завершилась зустріч у Міненерго з представниками Добропільської територіальної організації ППВП

Переглядів: 1505 0 11.11.2021 в 10:30:01 Новини підприємств
Чим завершилась зустріч у Міненерго з представниками Добропільської територіальної організації ППВП 5 листопада в Міністерстві енергетики України відбулася зустріч Міністра Германа Галущенка з представниками Добропільської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України. В даній зустрічі приймали участь голова Профспілки Андрій Зимін та помічник голови Профспілки Віктор Турманов, а також народний депутат України Вікторія Гриб і генеральний директор ДП «Добропіллявугілля – видобуток» Олег Водоп'янов.

На початку зустрічі генеральний директор охарактеризував ситуацію, яка склалася на підприємстві на даний час. Зокрема, він зазначив, що підприємство зіткнулося з труднощами, які в не в змозі подолати самотужки. А саме, при передачі майнового комплексу ТОВ «ДТЕК» Добропіллявугілля» з оренди на баланс ДП «Добропіллявугілля – видобуток» попереднім керівництвом підприємства було використано обігові кошти не на розвиток та переоснащення підприємства, а на закупівлю вже використаного обладнання. Це нанесло непоправної шкоди і вугледобувні підприємства залишилися без коштів на рахунках для ведення господарської діяльності. Також було зазначено, що попереднім керівництвом накопичено борги за використану електроенергію обсязі 47 млн. грн. Тому, ДП «Добропіллявугілля – видобуток» вимушене обирати між виплатою заробітної плати в повному обсязі або відключення підприємства від електроенергії, що призведе до зупинки вугільного підприємства. За словами керівника підприємства для успішної роботи підприємства у 2022 році в Державному бюджеті необхідно передбачити виділення коштів у розмірі 1 млрд. грн. на технічне переоснащення підприємства та 500 млн. грн. державної підтримки на виплату заробітної плати працівникам.

В доповнення виступу генерального директора голова теркому Петро Древаль зазначив наступне. У зв’язку з наявною ситуацією, яка створилася на підприємстві почався відтік кадрів на інші підприємства, а також за кордон. Тому, для збереження трудового ресурсу, потрібно здійснити перерахунок заробітних плат, тобто збільшити коефіцієнт, а також забезпечити працівникам соціальні гарантії.

В свою чергу, голова Профспілки Андрій Зимін наголосив на необхідності відновлення соціального діалогу між Профспілкою та Міністерством в частині відновлення роботи Робочої комісії з ведення колективних переговорів щодо внесення змін до Галузевої угоди. Разом з тим до теперішнього часу переговори не розпочалися. Однією з основних причин є відсутність заступника Міністра, відповідального за вугільну промисловість.

Профспілковий лідер у своєму виступі зазначив, що в проекті Державного бюджету України на 2022 рік по вугільній галузі видатки на третину менші від запропонованих Міністерством енергетики розрахунків. Також Андрій Олександрович порушив питання щодо протокольного доручення Прем'єр-міністра України по результатах зустрічі з профспілками під час проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок 7 жовтня ц.р.

Помічник голови Профспілки Віктор Турманов зазначив, що на протязі 5 років не підвищувалася заробітна плата шахтарям. Відсутність профільного заступника Міністра не дозволяє працювати зазначеній Робочій комісії.

Голови первинних профспілкових організацій Укрвуглепрофспілки ДП «Добропіллявугілля – видобуток» у своїх виступах озвучили проблемні питання своїх підприємств, а також висловили міркування щодо стабільної виплати заробітної плати працівникам та пообіцяли Міністру всебічну підтримку по відстоюванню шахтарських питань.

Заслухавши виступи представників шахтарських профспілок керівник Міністерства наголосив на необхідності закриття внутрішніх потреб країни власним вугіллям. У світі ціна на вугілля збільшується і тому, в Україні необхідно також піднімати ціну на вугілля. Міністерство зі своєї сторони робить все необхідне для цього. Міністр також наголосив на тому, що він завжди налаштований на конструктивний діалог з профспілками на благо шахтарів.

 

Джерело: Добропільська територіальна організація УКРВУГЛЕПРОФСПІЛКИ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх