Активна позиція НПГУ Добропільщини

Переглядів: 1377 0 17.05.2021 в 08:30:30 Новини газети Новий шлях
Активна позиція НПГУ Добропільщини

Про кризові явища у вітчизняній енергетиці зараз не говорить лише лінивий, бо рівень напруги у вугільних регіонах нашої країни просто зашкалює. Стало вже «доброю» традицією для працівників державних вугільних підприємств за своєю зарплатою, так важко заробленою, - їздити «вибивати» у Київ, адже чомусь керівництво держави не вважає за потрібне вчасно та в повному обсязі розраховуватися за отримане вугілля.

12 травня цього року представники Незалежної профспілки гірників України Добропільщини приєдналися до своїх побратимів з Червонограда Львівської області та разом з представниками НПГУ Донеччини та Луганщини взяли участь у всеукраїнській акції протесту, яка відбувалася у столиці спочатку біля Офісу Президента, а потім біля будівлі Міністерства енергетики.

Вимоги цієї акції були такі:

1. Розрахуватися з боргами по заробітній платі з державними вугільними підприємствами.

2. Зупинити руйнівні процеси у вугільній галузі.

3. Встановити адекватну ціну на вітчизняне вугілля.

4. Зупинити імпорт енергетичних ресурсів з Росії та Білорусі.

5. Відкликати законопроекти, за допомогою яких ліквідується соціальний діалог та посилюється диктатура роботодавця.

Наша профспілка також прибула на цю акцію протесту не тільки підтримати своїх колег з Червонограда , а й зі своєю проблемою, яка потребує негайного вирішення – це проблеми ЦЗФ «Октябрьська», яка до 01 лютого 2021 року входила до складу компанії ДТЕК, а потім була передана в оренду ТОВ «УКРВУГЛЕЗБАГАЧЕННЯ ГРУП». Зараз на підприємстві є заборгованість з виплати заробітної плати за березень – квітень цього року; з 1 квітня воно виведене у простій. Працівники масово звільняються, бо з підприємства, яке стабільно працювало, ЦЗФ поступово перетворюється на «баласт», який найближчим часом може бути оголошений банкрутом та зникне назавжди. ТОВ «УКРВУГЛЕЗБАГАЧЕННЯ ГРУП» виявилось сумнівним підприємством (підставна фірма, або фірма – прокладка), яке донедавна займалася будівництвом житлових та нежитлових приміщень. На місцевому рівні вирішити цю проблему неможливо – тут потрібне втручання держави.

Ця акція протесту мала б стати загальноукраїнською не тільки для представників НПГУ, адже заробітну плату не отримують і члені Профспілки вугільної промисловості України на державних вугільних підприємствах, але маємо те, що маємо – на заклик приєднатися до мітингувальників НПГУ не долучився жоден представник ППВПУ.

Дуже прикро, що на 30 році незалежності нашої України, трудівники мають «вибивати» свої чесно зароблені гроші у держави та доводити, що підприємства, на яких вони працюють - необхідні.

Цього разу вдалося домовитися, щоб шахтарям виплатили 836,5 млн. грн. заборгованості за 2021 рік з 2 мільярдів гривень заборгованості за минулі роки. Але перемогою це не можна назвати, бо перемога настане тоді, коли держава, в особі Президента, Прем’єр – міністра, Голови Верховної Ради , а також державні можновладці всіх рівнів також будуть відповідальні перед своїм народом, своїми виборцями, а в разі невиконання своїх обов’язків будуть нести відповідальність за законами України.

Володимир Сушицький,

голова Добропільської місцевої організації НПГУ


Активна позиція НПГУ Добропільщини


Активна позиція НПГУ Добропільщини


Джерело: https://www.facebook.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх