У с. Ганнівка через сильні опади сталося підтоплення домогосподарств

Переглядів: 925 0 15.05.2020 в 09:30:52 Новини району
У с. Ганнівка через сильні опади сталося підтоплення домогосподарств

13 травня 2020 року голова Добропільської райдержадміністрації Олександр Баранник очолив роботу районної комісії з питань ТЕБ та НС. У засіданні  взяв участь голова Добропільської районної ради Юрій Середа.

 7 травня до райдержадміністрації надійшли заяви від 4 мешканців, які проживають по вул. Вишневій, с.Ганнівка щодо підтоплень домогосподарств, господарських будівель та присадибних ділянок внаслідок сильних опадів 06 травня поточного року.

 8 травня 2020 року члени районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виїхали на місце та виявили, що дощова вода з поля ТОВ «Агродобробут», яке розташоване навпроти вулиці, текла через дорогу до приватних домогосподарств. Вулиця Вишнева водопропускної системи не має. Водопропускні труби біля домогосподарств або замулені, або зовсім відсутні. 

Комісією проведено обстеження трьох домогосподарств. Господарі приватного домогосподарства на момент огляду були відсутні. В результаті обстеження виявлено, що підтоплення та розмиву житлових будівель та їх фундаментів немає. Частково потоком води розмито двори та присадибні ділянки, внаслідок чого утворилися канави.За словами заявників на земельних ділянках (городах) було посаджено овочеві культури, які змило дощем. Комісія виявила тільки сходи цибулі, часнику, полуниці. Вимитих клубнів картоплі та насіннєвого матеріалу овочевих культур також не було виявлено.

   За результатами обстеження складені відповідні акти та фотоматеріали. Висновки обстеження комісії наступні: всі домогосподарства придатні до проживання, а присадибні ділянки – до ведення городництва. 

  Відповідно до класифікатора надзвичайних ситуацій ДК 019:2010, наказу МВС України від 06.08.2018 №658 «Про затвердження Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій» надзвичайною ситуацією вважається ситуація, якщо порушено нормальні умови життєдіяльності понад 50 осіб внаслідок затоплення житлових будівель населеного пункту або затоплення території від 5 тис. га.

   Тому, ситуація, що виникла в домогосподарствах по вул.Вишневій, не є надзвичайною.

За результатами засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС було прийнято рішення рекомендувати Ганнівському сільському голові спільно з директором ТОВ «Агродобробут» вжити заходів щодо усунення недоліків, виявлених в результаті обстеження приватних домогосподарств членами районної комісії.

 Також, місцевим депутатам Ганнівської сільської ради було рекомендовано провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення с. Ганнівка щодо утримання прилеглої території приватних домогосподарств в належному стані відповідно до вимог законодавства.


У с. Ганнівка через сильні опади сталося підтоплення домогосподарств


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх