Вчитель з Добропiлля Григорій Сагоян: серце віддаю дітям

Переглядів: 1364 0 20.07.2020 в 08:30:48 Освіта
Вчитель з Добропiлля Григорій Сагоян: серце віддаю дітям

Таку назву має книга відомого українського письменника і педагога Василя Сухомлинського. Саме ці слова процитував під час інтерв’ю мій співбесідник Григорій Сагоян. Цей хлопець обрав для себе незвичайну стежку – професію вчителя початкових класів та англійської мови. І хоча його педагогічний шлях тільки-но розпочався, але він вже встиг завоювати серце своїх учнів і повагу.

Перший рік в НВК № 3 в ролі вчителя для нього видався непростим: особливого вміння вимагало заповнення класного журналу. Та й дивувалися люди, що перший вчитель їхніх малюків – не жінка, а чоловік. Але потім і колеги, і батьки помітили, що Григорія Артуровича дуже люблять діти. Клас невеличкий –13 учнів: 3 хлопчика і 10 дівчаток. Третьокласники обожнюють свого вчителя і говорять, що він – найкращий. А їхній вчитель зізнається: «За перший рік вчителювання навчився продумувати різні варіанти відповідей для допитливих школярів». Згадує, як хвилювався перед першим уроком. Це було 1 вересня минулого року. Тоді він спілкувався з дітьми на тему дружби. І не помилився, адже дітям прийшовся до вподоби і молодий вчитель, і урок.

Молодий вчитель важає, що на вибір професії вплинули його бабуся Валентина Олександрівна Коршункова, яка понад пів століття пропрацювала вчителем початкових класів, і перша вчителька Світлана Іванівна Головач. Вона вже тоді бачила в ньому майбутнього директора школи. Його вибір підтримали й батьки, а молодша сестра, наслідуючи приклад свого брата, з часом теж вступила до Покровського педагогічного коледжу.

Я поспілкувалася зі Світланою Іванівною і попросила згадати, яким учнем був Григорій.«Спокійний, незадиркуватий, допитливий. Ніколи не робив необачних вчинків. Вчився на відмінно, претендував на золоту медаль», - розповіла вона. По закінченню 9-го класу гімназії вирішив вступити в коледж. Найбільше своїм вчинком здивував вчителів, але вже тоді знав чого хоче. Навчаючись в коледжі, добре себе зарекомендував: брав участь у різних конкурсах і олімпіадах, зокрема «Знавців української мови» і «Знавців англійської мови». А по його закінченню вступив до Бердянського державного педагогічного університету за тією ж спеціальністю, де нині заочно навчається на третьому курсі.

Окрім того, у Григорія Сагояна є ще одне захоплення – це воркаут (масовий рух, заснований на заняттях фізкультурою із застосуванням тренувального обладнання на вулиці). Захопившись їм у 9 класі, згодом став активним учасником змагань. А в минулому році в Покровську завоював другу сходинку одразу в двох дисциплінах. Також ініціював соціальний проєкт «Road to the Dream» Британської Ради, завдяки чому на міському стадіоні з’явився сучасний спортивний воркаут-майданчик, який об’єднав понад 60 прихильників цього спорту. Тому не дивно, що Григорій був відзначений облдержадміністрацією серед найактивніших молодих людей великого Добропілля.

Його перша вчителька Світлана Іванівна щаслива бачити серед колег свого колишнього учня: «Це означає, я щось змогла донести до нього». Взагалі-то я навіть помітила схожі риси між двома вчителями. Світлана Іванівна і Григорій Артурович однаково цитують улюблених письменників, інтелігентні, обізнані, з теплом говорять про своїх учнів і вчать їх відповідальності і любові до обраної справи. Хто знає, можливо, серед учнів Григорія є також його наслідувачі – майбутні вчителі.


Вчитель з Добропiлля Григорій Сагоян: серце віддаю дітям


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх