В ООШ I-II ступеней №6 решили, что школьная форма необходима

Переглядів: 1482 0 12.11.2016 в 09:00:21 Освіта
В ООШ I-II ступеней №6 решили, что школьная форма необходима

«ТАК» - шкільній формі! 


Шкільна форма. Багато суперечок навколо неї. Одні вважають, що шкільна форма потрібна. Інші дотримуються думки, що вона шкодить гармонійному розвитку особистості. Є люди, які вважають, що шкільна форма - Винахід радянського керівництва. Але це не так. 
У давній Греції Піфагор створив першу школу його учні школи повинні були одягатися у короткий хітон і легкі обладунки з художньою обробкою і хламиди (це шматок щільної тканини, накинутий на плечі і скріплювали на плечі, груди). 
Якщо далі дивитися з історії, шкільна форма з’являється то тут, то там, в різні часи і в різних країнах. Але щоб поширилася повсюдно, не було. 
З розвитком релігії (християнської (середні віки), буддистської) школи стають монастирськими і, відповідно, шкільною формою служить звичайна монастирський одяг. Звідси взяли свій початок студентські мантії. 
У середині 16 століття шкільну форму вводять в Англії у школі для бідних дітей і сиріт. Що було цілком економічно обґрунтованим, т. як. діти були на забезпеченні опікунської ради (просто так було дешевше одягати дітей). З часом, до 18 століття, однакова форма вводиться в усіх школах Англії, а до кінця 19 століття державним указом гарантується освіту кожній дитині та забезпечення його шкільною формою. 
У кожній школі Великобританії форма своя. Комплект складається з верхнього одягу, кепки або капелюхи, краватки, шкарпетки. Форма зберігається в навчальному закладі і видається безкоштовно. 
Наприклад сукні для дівчаток з обов’язковим фартухом і комірцями-манжетами дісталися від гімназисток царської Росії. Так вони одягалися з моменту відкриття Смольного інституту (1764 р.) 
Також шкільна форма зберігається і в інших державах, наприклад: повністю не скасовано форму в Англії (на розсуд школи), обов’язкова в Японії, Китаї, Північній Кореї, Туреччини, Кубі; на розсуд школи в Німеччині, Бельгії, США, Канаді. 
Актив шкільного самоврядування дитячо-юнацької організації «РАДУГА» Добропільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №6 вважає, що «шкільна форма потрібна». На зборах активістів шкільної організації були розроблені рекомендації, щодо зовнішнього вигляду учнів. 
Рекомендації до зовнішнього вигляду учнів: 
1. У школу учні повинні приходити в охайному одязі, призначеному для шкільних занять. 
2. Одяг повинен відповідати віку, виражати повагу хазяїна до самого себе й суспільства. 
3. Рекомендується не застосовувати зайву косметику й не носити багато прикрас на заняттях. 
4. Спортивний одяг призначений для уроків фізичної культури, на інших уроках він недоречний. 
5. Перебування в школі у верхньому одязі, без особливих на те причин, не дозволяється. 
6. На уроках технології хлопчики повинні мати робочий халат, дівчата - фартухи і головні убори. 
7. На урочисті загальношкільні заходи учні приходять у відповідній формі: дівчата в темних спідницях або штанях і світлих блузках, хлопчики - у темних костюмах і світлих сорочках. Бажана наявність краватки для хлопчиків. 
8. На святкові вечори, концерти учні вибирають одяг за своїм розсудом. 
Автори статті: ДІВНІЧ ДІАНА 
ГУБАР ОЛЕНА


В ООШ I-II ступеней №6 решили, что школьная форма необходима


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх