В Доброполье прошел конкурс юных журналистов "Эпоха имени тебя"

Переглядів: 2071 0 30.11.2014 в 09:22:15 Освіта
В Доброполье прошел конкурс юных журналистов

   25 листопада 2014 року у відділі освіти Добропільської райдержадміністрації пройшов конкурс серед юних журналістів «Епоха імені Тебе».
   Відповідно до Програми «Освіта Добропільського району на 2014 рік», заходів з реалізації програми підтримки та розвитку дитячої обдарованості «Надія Донеччини», з метою сприяння поширення світогляду, отримання різної додаткової інформації, інтелектуального розвитку, стимулювання творчого потенціалу, пошуку, підтримки талановитої учнівської молоді, розвитку молодіжного інформаційного простору, навчання дітей та молоді журналістиці25 листопада 2014 року у відділі освіти Добропільської райдержадміністрації пройшов конкурс серед юних журналістів «Епоха імені Тебе».

   Політики піклуються про світле майбутнє, історики – про світле минуле, про світле сьогодення турбуються журналісти (Жарко Петан).

    Яке цікаве та різнобарвне шкільне життя. Школа – це маленька країна, в якій не так просто вслідкувати за перебігом подій та ще й зберегти в пам’яті незвичайні та важливі з них.

   Шкільна газета – своєрідний літопис школи. Юні журналісти відображають в ній те, чим живе школа, її особливості й проблеми, свята та будні, успіхи та невирішені задачі.

   В районному конкурсі прийняло участь 6 команд шкільної газети, 49 учасників. Як завжди програма конкурсу була побудована для прояву здібностей різного напрямку.

   Конкурс розпочався скетчем «Засідання команди шкільної газети». Свої артистичні здібності, почуття гумору, своє бачення журналістської справи команди проявили в різних ракурсах. Кращими у даному випробуванні визнані команди «Веселка» (Криворізька ЗОШ І-ІІІст.), «Школярія» (Світлівська ЗОШ І-ІІІст.).

   Знання – це абсолютна цінність нашого часу (М.Горький).

   Наступний тур - «8 найцінніших знань» - розкрив багатомірність думок, поглядів, творчих проявів наших конкурсантів. Вирішення завдання були представлені через позицію справжнього чоловіка, через 8 найважливіших професій, через розвиток та самопізнання, крізь призму життєвих умінь та навичок. Надзвичайно цікаво було чути дитячу мудрість. Найкращими в даному турі стали команди шкільних газет «Веселка» (Криворізька ЗОШ І-ІІІст.), «Пятидневка» (Ганнівська ЗОШ І-ІІІст.).

   Бажання зберегти красу швидкоплинного життя створило дивовижний вид мистецтва – фотографію. Для фотокореспондентів конкурсний тур називався «Осінь в об’єктиві». Юні фотографи представляли серію власних робіт, в яких дуже красиво й відчутно можна було побачити: журавлиний клин, осінні трави, свист вітру, крижану росу, зовсім оголену, перед зимою, осінь. Найкращими визнані роботи шкільних газет «Бегемот» (Золотоколодязянська ЗОШ І-ІІІст.), «Веселка» (Криворізька ЗОШ І-ІІІст.).

   Беззвучно біжать хвилинки на електронних годинниках. День за днем гортає дні календар. Ще один рік стрімко та впевнено наближається до тієї казкової ночі, коли розпочнеться новий відлік. Пройде ще один етап. Не зовсім простий. Але й добре було теж, чи не так? А ще ми усі вчились. Вчились розуміти один одного, чути, говорити, співпереживати, підтримувати інших, цінувати те, що є. Ми на багато речей подивились інакше.

   Таку ж назву «Мы на многое посмотрели иначе» мала творча робота для юних журналістів, які поспілкувались з людьми на вулицях міста Добропілля, з’ясовуючи, як люди змінились за рік, що означає бути архітектором свого майбутнього та зібрали намисто з побажань під Новий 2015 рік. Найкращими відеоінтерв’ю визнані роботи команд шкільних газет «Школярія» (Світлівська ЗОШ І-ІІІст.), «Хвилинка» (Святогорівська ЗОШ І-ІІІст.).

   Традиційним конкурсним туром був аналіз творчих здобутків мас- медіа. Найкращими шкільними газетами визнані «Бегемот» (Золотоколодязянська ЗОШ І-ІІІст.), «Веселка» (Криворізька ЗОШ І-ІІІст.).

   За підсумками районного конкурсу серед юних журналістів «Епоха імені Тебе» місця розподілили наступним чином:

І місце – шкільна газета «Веселка» (Криворізька ЗОШ І-ІІІст.);

ІІ місце - шкільна газета «Бегемот» (Золотоколодязянська ЗОШ І-ІІІст.),

ІІ місце – шкільна газета «Школярія» (Світлівська ЗОШ І-ІІІст.),

ІІІ місце - шкільна газета «Хвилинка» (Святогорівська ЗОШ І-ІІІст.),

ІУ місце – шкільна газета «Скринька» (Октябрська ЗОШ І-ІІІст.),

У місце - шкільна газета «Пятидневка» (Ганнівська ЗОШ І-ІІІст.).

   Усі конкурсанти отримали дипломи та подарунки.

   Ми щиро дякуємо гостям нашого конкурсу, які розділили й кропітку працю й задоволення – голові громадської організації «Добре поле», координатору благодійної діяльності ПрАТ «Глини Донбасу» Марченко Любові Олександрівні, завідувачу сектору внутрішньої політики Добропільської райдержадміністрації Дяк Інні Іванівні, начальнику відділу виробництва та соціальної політики редакції газети «Новий шлях» Рязанцевій Яні Євгеніївні.

   На конкурсі були присутні журналісти телеканалу «Орбіта» м.Красноармійська.

   Професію журналіста вважають однією з найцікавіших. Журналіст – це покликання на все життя.

   Нехай всі негаразди, образи, труднощі залишаться у минулому, а для цього пропоную гарно провести новорічну ніч, давайте загадаємо найважливіші бажання, поставимо мету – неодмінно стати щасливими – по-справжньому щасливими у 2015 році!

Паращук Л.М.

п/психолог РМК відділу освіти

                                                                           відповідальна за реалізацію програми «Надія Донеччини

Источник: http://dobropilrdavo.donetskedu.com


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх