В Доброполье налоговики провели "горячую линию" по теме: "Легализация доходов граждан и повышение уровня заработной платы"

Переглядів: 1285 0 27.08.2016 в 03:00:56 Новини податкової інспекції
В Доброполье налоговики провели

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Легалізація доходів громадян та підвищення рівня заробітної плати».

22 серпня 2016 року Добропільською ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Легалізація доходів громадян та підвищення рівня заробітної плати».

Заступник начальника відділу податків і зборів з фізичних осіб Добропільської ОДПІ Шаповалова Марія Дмитрівна відповіла на запитання громадян. 

Наводимо найбільш актуальні питання, які були порушені в ході проведення сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»:

1. Чи потрібно подавати повідомлення про прийняття працівника на роботу на фізичних осіб, які будуть виконувати роботи (надавати послуги) по цивільно-правовим договорам?

Відповідь: Ні, не треба. Вимога щодо обов’язку роботодавця інформувати територіальні органи Державної фіскальної служби за місцем обліку їх, як платників ЄСВ встановлено у ст.24 КЗпП, який в свою чергу регулює взаємовідносини по трудовим договорам.

2. Якщо приймаємо сумісника на роботу, чи потрібно подавати повідомлення про прийняття його на роботу?

Відповідь: Так, потрібно, при цьому у Повідомлені про прийняття працівника на роботу у реквізиті 4 зазначається «2» - наймані працівники без трудової книжки.

3. Коли потрібно подавати Повідомлення про прийняття працівника на роботу?

Відповідь: Якщо працівник стає до роботи в той самий день, коли оформлено наказ про його прийняття на роботу, то цього ж дня необхідно направити повідомлення. Якщо наказ оформлено заздалегідь, у переддень чи кілька днів до початку роботи, повідомлення направляється завчасно – до дня, коли особа стане до роботи.

Нагадуємо, що Повідомлення про прийняття працівника на роботу затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року №413.

Звертаємо увагу, що Державною фіскальною службою України розроблено спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності», у якому платникам надана можливість сформувати Повідомлення про прийняття працівника на роботу, накласти електронно-цифровий підпис та направити його до Єдиного вікна податкової звітності.

 

 

Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області

 

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх