Українське вугілля для країни: шахтарі Білозерської за добу добувають більше 3,5 тисячі вугілля

Переглядів: 1338 0 21.12.2019 в 10:30:00 Новини підприємств
Українське вугілля для країни: шахтарі Білозерської за добу добувають більше 3,5 тисячі вугілля

Гірники дільниці №2 шахти Білозерська, однойменного шахтоуправління ДТЕК Добропіллявугілля, на чолі з в.о.начальника Олександром Держаком і бригадиром Володимиром Касенкіним встановили новий рекорд вуглевидобутку - 110 тис. тонн вугілля за місяць з другої південної лави. У ДТЕК Добропіллявугілля це кращий результат за всю історію роботи вуглевидобувного об'єднання. Щодоби вони добували в середньому по 3 669 тонн з пласта потужністю 1,55 м.

Це кращий результат на шахтах ДТЕК Енерго в Павлограді та Добропілля в листопаді цього року. При цьому колектив-рекордсмен підняв на-гора додатково до бізнес-плану більше 30 тисяч тонн.

Як і за рахунок чого вдається працювати з таким результатом? Відповідь добичників лаконічний - сучасна техніка і «людський фактор». Очолюють ділянку №2 24-річний талановитий гірський інженер Олександр Держак і досвідчений бригадир ГРОЗ Володимир Касьонкін. Професіоналізму і майстерності гірникам не позичати. Вони добре знають свою справу, та й відпрацювання кожної нової лави допомагає придбати додатковий досвід. Їм гірники діляться зі своїми колегами в шахтоуправлінні. Начальники ділянок з видобутку вугілля і підготовчих робіт навіть спеціально побували в другій південній лаві на шахті Білозерська, щоб дізнатися, як добувати в місяць понад 100 тисяч тонн.

- В першу чергу, стежимо за справністю обладнання і станом гірничих виробок, - говорить начальник ділянки №2 Олександр Держак. - На особливому контролі механізований комплекс 3КД-90 і комбайн CLS-450, адже це - серце лави. Підтримуємо всю техніку в робочому стані, проводимо профілактичні ремонти. За всім обладнанні закріплені спеціальні люди. Наші шахтарі першої «ремонтної» зміни, коли не ведеться видобуток вугілля, якісно проводять ревізію техніки і стану лави. Адже від їх роботи залежить, як піде видобуток в інші три зміни, коли ми «рубаємо» вугіллячко. Наші шахтарі працюють добре і, звичайно, багато що вирішує заробітна плата. Завжди приємно отримати за важку працю гідну винагороду. Хочу також подякувати свого наставника Олександра Олександровича Гусєва, який зараз працює старшим начальником зміни. Саме він навчив мене правильно і ефективно організовувати роботу на ділянці.


Джерело: ДТЭК


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх