Українці самостійно зможуть розпізнати фальшовані ліки: що відомо

Переглядів: 789 0 26.07.2019 в 13:00:08 Новини України
Українці самостійно зможуть розпізнати фальшовані ліки: що відомо

З вересня в аптеках з’являться лікарські засоби зі спеціальним маркуванням.

З 1 вересня в Україні упаковки ліків почнуть маркувати спеціальним кодом. А перевірити за ним підробку можна буде наприкінці 2019 року. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні, передає прес-служба МОЗ.

Так, з вересня цього року в аптеках з’являться лікарські засоби зі спеціальним маркуванням: 2D кодом на упаковці.

Цим кодом маркують ліки при виробництві на заводах, а дані про це заносяться в єдину державну систему проведення моніторингу обігу лікарських засобів. У рамках пілотного проекту можуть брати участь виробники, імпортери, дистриб’ютори лікарських засобів, заклади охорони здоров’я, аптечні заклади.

Зазначається, що пацієнти зможуть перевірити ліки, просканувавши код через мобільний додаток. Після сканування на екрані смартфона з’явиться інформація про даний лікарський засіб, зокрема, чи препарат не є фальсифікованим, протермінованим або завезеним до країни з порушенням норм.

Таке кодування дозволить державі відстежувати весь ланцюжок постачання ліків — від виробництва чи імпорту до продажу в аптеці.

Наразі цей додаток розробляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Очікується, що він стане доступним до кінця року.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх