У Добропіллі депутати зібралися, аби обговорити питання недобудов міста

Переглядів: 1310 0 14.07.2021 в 10:30:03 Новини місцевої влади
У Добропіллі депутати зібралися, аби обговорити питання недобудов міста

Напередодні сесії міської ради депутати зібралися, аби обговорити питання недобудов міста. Приводом став нещасний випадок по вулиці Мечнікова – підліток випав з четвертого поверху та отримав важкі травми. До речі, кілька років тому з цієї ж недобудови випадала дівчина.

Подія викликала неабиякий резонанс в соцмережах. Багато дописувачів звинуватили в недбалості міську владу. Питання недобудов розглядали і під час засідання Громадської ради. Тоді керуючий справами виконкому Олена Чернець повідомила, що «литовський» будинок по вулиці Мечнікова є власністю ДП Добропіллявугілля-видобуток. Саме воно і повинне нести відповідальність за його стан, вжити заходи щодо непроникнення на потенційно небезпечний об’єкт сторонніх осіб.

В соцмережах вказують, що будинок є комунальною власністю. Дійсно, ще у 2017 році міськрада надала згоду на його прийняття. Та Фонд держмайна не надав дозвіл на передачу – ДТЕК Добропіллявугілля не мало проектно-кошторисної документації на дім. За майже чотири роки ПКД так і не з’явилася. Що робити далі? Депутат Тетяна Пустовойтова розповіла, що у Кропивницькому в таких випадках міська влада надсилала листи до власників недобудов з вимогами забезпечити їх безпечність, в разі невиконання – подавала позови до суду.

Наразі на чергову сесію депутати вирішили запросити керівників ДП Добропіллявугілля-видобуток та поліції та визначитися щодо заходів, які унеможливлять нещасні випадки у майбутньому.

Щодо будинку по Новій, 10 – він знаходиться у комунальній власності, і вкотре там будуть закладати віконні та дверні отвори (їх час від часу руйнують). Знести фактично нежитловий будинок неможливо – у ньому є приватизовані квартири та прописані громадяни. У разі його руйнації міська влада повинна буде надати житло, якого немає в наявності.

Будинок на Молодіжному поблизу 19 школи належить приватній особі, тому тут доведеться звертатися до поліції та фонду держмайна, щоб вони теж допомогли у вирішенні проблеми.

Заступник міського голови Дмитро Баранець зауважив, що міськрада вже надсилала безліч листів до установ, які мають право якось здвинути справу недобудов з мертвої точки, та віз і нині там.

Батькам теж слід частіше розмовляти з дітьми і розповідати, до чого можуть привести розваги на недобудовах.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ

Мітки: недострои


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх