Сотрудники полиции нашли троих пропавших детей из Доброполья

Переглядів: 3088 0 03.12.2016 в 07:48:11 Новини поліції
Сотрудники полиции нашли троих пропавших детей из Доброполья

В результаті п'яти діб цілодобової, кропіткої оперативно-розшукової роботи правоохоронці відшукали трьох втікачів, які кілька днів тому самовільно залишили Добропільський «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей». Підлітків знайшли у місті, де йдуть бойові дії.

28 листопада близько 16.00 до Добропільського відділення поліції зателефонувала директор центру соціально-психологічної реабілітації дітей та повідомила, що троє неповнолітніх хлопчиків близько 11 ранку втекли зі школи і на даний момент ще не повернулися.

Після повідомлення, поліцейські негайно приступили до пошуку дітей. Співробітники Добропільського відділення поліції опитали вихователів, вчителів, однокласників і склали орієнтування на кожного підлітка, який втік. Орієнтировки були передані у всі зовнішні служби, розміщені у засобах масової інформації, розіслані у всі відділи і відділення поліції Донецької області. Портрети зниклих неповнолітніх розклеїли у всіх людних місцях. Співробітники поліції відразу ж перевірили автовокзали, всі в'їзди та виїзди з міста, відпрацювали місця концентрації молоді, пройшлися по всім нежитловим і підвальним приміщенням. Однак результат пошуків у першу добу закінчився невдало, знайти хлопців так і не вдалося.

Добропільські правоохоронці вже розуміли, що діти покинули місто. Наступні два дні на пошуки підлітків була піднята вся поліція Донецької області, була зорієнтована вся громадськість. В ході проведення оперативно розшукових заходів правоохоронці встановили, що втікачі можуть перебувати в одному з міст - Торецьку, Мирнограді, Покровську або Авдіївці. Цілодобово поліцейські відпрацьовували всі вищевказані міста, встановлювали родинні та дружні зв'язки, перевіряли всі дитячі заклади, в яких раніше перебували втікачі підлітки.

У результаті злагодженої роботи всіх підрозділів поліції, неповнолітніх знайшли працівники ювенальної превенції Авдіївського відділення поліції. Під час несення служби правоохоронці помітили трьох хлопців, прикмети яких потрапляли під орієнтування дітей, які втекли. В ході з’ясування обставин поліцейські з'ясували, що це саме ті підлітки, які втекли із Добропілля.

Під час спілкування зі співробітниками поліції неповнолітні розповіли їм історію своєї подорожі. 13-річний хлопчик запропонував своїм товаришам покинути притулок, щоб спробувати самостійне життя. Двоє інших хлопців із задоволенням підтримали свого друга і приєдналися до нього. Покинувши школу, діти розгубилися, вони не знали, куди їм бігти і тут старший з підлітків згадав, що у нього є родичі в Авдіївці і запропонував поїхати до них у гості. Хлопці підтримали ідею і дружньо вирушили пішки в Покровськ, а звідти електричкою дісталися до Авдіївки. Але в прифронтовому містечку притулку вони не знайшли, і неповнолітні були змушені ночувати в підвалі. В результаті діти були помічені правоохоронцями і доставлені в місцеве відділення поліції, а вже через кілька годин за ними прибули співробітники Добропільського відділення поліції.

Працівники ювенальної превенції провели з дітьми профілактичні бесіди. Правоохоронці встановили, що ніяких злочинних дій відносно неповнолітніх скоєно не було. Підлітки були повернуті в центр соціально-психологічної реабілітації дітей.


Джерело: http://krasnoarmiysk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх