Скільки мільйонів не дорахується бюджет Добропiлля через мораторій на сплату земельного податку

Переглядів: 910 0 26.03.2020 в 11:30:52 Новини району
Скільки мільйонів не дорахується бюджет Добропiлля через мораторій на сплату земельного податку

Ви вже знаєте, що для полегшення умов ведення бізнесу українська влада скасувала сплату земельного податку і цим самим допомгла великому бізнесу.

Наприклад, мер Кам'янського (колишній Дніпродзержинськ) повідомив, що бюджет міста лишиться через це 100 млн грн. Через це він вже прогнозує затримки у виплаті заробітної плати бюджетникам.

І так по всій Україні. У Добропіллі, як ви розумієте, найбільшим платником цього податку є ДТЕК, адже шахти Алмазна та Добропільська, ЦЗФ Добропільська, та терикони цих підприємств знаходяться на території міста. Зазначимо, що частина терикону фабрики розташовується на землях Ганнівської сільради, а база техпостачу та колишній РМЗ - на землях Криворізької громади.

Сьогодні, на сесії міськради голова Андрій Аксьонов повідомив, що бюджет Добропілля недорахується за два місяці, на які ввели мораторій на земельний податок, приблизно 2,5 млн грн. Звісно, кошти за землю не отримають ці сільради, а також Світлівської (шахта Білицька і ЦЗФ Жовтнева), Святогорівської та Нововодянської (шахта Білозерська) рад Добропільського району.


Джерело: https://www.facebook.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх