Скільки людей похилого віку у великому Добропіллі

Переглядів: 838 0 06.10.2020 в 08:30:13 Новини району
Скільки людей похилого віку у великому Добропіллі

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні це також і День ветерана. У нашій країні склалася своя історія. На долю ветеранів і людей похилого віку випали тяжкі випробування. Пройшовши крізь жахи війни, репресій, вони зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість, людяність.
«Мудрої осені щасливі миті» під такою назвою відбувся концерт у Центрі культури та дозвілля м. Добропілля, який підготували юні таланти для людей поважного віку. Теплі слова та побажання лунали зі сцени на адресу винуватців свята. Позитивний настрій створили у залі смішні пародії і мініатюри від Театрального колективу «Дзеркало», душевні та запальні пісні від Народного хору «Калина» і вокального ансамблю «Душа співає». І звичайно ж свято не було б таким яскравим якби не танцювальні колективи «Натхнення» і «Аеліта». А після концерту на ветеранів чекав сюрприз – дискотека і невеличке застілля, під час якого вони згадували молодість, шуткували, щиро спілкувалися.
А 2 жовтня в актовому залі виконкому Добропільської міськради відбулися святкові збори Ради Добропільської міської організації ветеранів. Під час зборів голова організації ветеранів Микола Швед побажав присутнім міцного здоров’я та наснаги і зазначив, що за міжнародною класифікацією люди похилого віку – це люди, яким за 65. А це нині кожен десятий мешканець планети.
Зі святом ветеранів привітали Добропільський міський голова Андрій Аксьонов, начальник управління соціального захисту населення міської ради Ірина Ширина та начальник відділу Державного реєстру виборців міської ради Ольга Колесниченко.
А скільки ж людей похилого віку мешкає у великому Добропіллі?
За інформацією управління соціального захисту населення міськради, у великому Добропіллі мешкає понад 25 тисяч людей похилого віку, з них пільгова категорія – це 19874 особи. До них належать 1098 ветеранів війни, 610 учасників бойових дій і 258 учасників війни, троє – жертви нацистських переслідувань, четверо – жертви політичних репресій на Україні та інше. Пенсіонерів за віком у великому Добропіллі понад 16 тисяч, в тому числі понад п’ять тисяч – ветерани праці.

 


Скільки людей похилого віку у великому Добропіллі


Скільки людей похилого віку у великому Добропіллі


Джерело: https://www.facebook.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх