Учащиеся Святогоровской ООШ побывали на Буковине

Переглядів: 1182 0 26.07.2018 в 15:00:45 Освіта
Учащиеся Святогоровской ООШ побывали на Буковине

Сьогодні ми продовжимо розповідь про перебування учнів Святогорівської ЗОШ I-III ступенів на Буковині, які 28 червня 2018 року приїхали до Чернівців на запрошення голови Глибоцької районної ради Петра Панчука. Після ознайомлення з пам’ятками та краєвидами районного центру, разом з місцевими учнями, на чолі з інструктором з туризму Віктором Коняком діти відправилися у восьмиденний похід гірською місцевістю.

Зі слів святогорівських туристів: «Ми очікували, що отримаємо незабутні враження від походу і наші очікування виправдалися.....Пригоди почалися, коли ми сіли у потяг, десь близько четвертої години ранку. Наступного дня ми вийшли на станції Вороненка і вирушили у гори. Незважаючи на важкий рюкзак і всі труднощі, які були незамінною його частиною, похід був чудовий і незабутній, оскільки, крім труднощів, були і неперевершені враження: чудові краєвиди на горах Діл, Кривопільський перевал, полонини Буковина, Кукул, Ріжі. Пройшовши десятки кілометрів, ми завітали в місто Яремче. Завдяки чудовій компанії з смт Глибока, ми виконали завдання і наповнилися вражень про миловидну природу. Дякуючи інструктору з туризму Віктору Коняку, ми не заблукали і у визначений час дісталися міста Яремче. Від природи Карпат дійсно перехоплює подих......Серед мільйонів стежок, що пролягають крізь підйоми і спуски і мілководні річки, є та одна, що веде до неперевершеного хребта Катеринка. Там нам відкрилися незабутні краєвиди літніх Карпат. Навіть легкий дощик не залишив поганих спогадів. Повернувшись до табору «Райдуга» в селищі Просіка Глибоцького району після восьмиденного походу, ми відпочивали та ділилися враженнями. Наступного дня директор центру туризму та краєзнавства Глибоцького району Анатолій Дудка організував конкурс «Веселі старти», у якому взяли участь всівідпочиваючі. Команда Святогорівської ЗОШ I-III ст. зайняла перше місце. Всіх учасників нагородили медалями та солодкими призами, а ввечері відбулося свято Нептуна, в якому діти та викладачі Святогорівськоі ЗОШ взяли активну участь.

Наступного дня ми вирушили до Чернівців, де гідом була Оксана Меленко, дружина директора центру туризму та краєзнавства, яка показала нам місто і провела незабутню екскурсію по пам’яткам величних Чернівців.

Ця поїздка стала можливою завдяки підписаному меморандуму про співпрацію між Добропільською районною радою Донецької області та Глибоцькою районною радою Чернівецької області.

Ми вдячні керівникам цих районів та організаторам за надану можливість поєднатися з природою і, якби нам випала нагода ще раз взяти участь у такому заході, ми б, не вагаючись, погодились. Карпати неможливо забути, в них не можна не закохатися, до них хочеться повертатися знову і знову, пізнавати їх, відкривати все нові і нові закутки, які сворила природа і ретельно охороняє.....».


Учащиеся Святогоровской ООШ побывали на Буковине


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх