Плательщики налогов Доброполья перечислили в бюджет за недвижимость 168 тыс. грн.

Переглядів: 1062 0 02.07.2016 в 12:11:30 Новини податкової інспекції
Плательщики налогов Доброполья перечислили в бюджет за недвижимость 168 тыс. грн.

Від платників Добропільської ОДПІ до бюджету за нерухоме майно надійшло майже 168 тис.грн.

 

  На теперішній час на обліку в Добропільській ОДПІ перебуває 112 платників податку на нерухоме майно, з них 33 - фізичні особи та 79 - юридичні особи.

  За п’ять місяців 2016 року власники житлової та нежитлової нерухомості вже перерахували до міської казни 167,8 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

  Власники об’єктів нерухомості зобов'язані сплачувати податок на нерухоме майно. При цьому, фізичним особам – платникам податку на нерухоме майно за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) податковими інспекціями направляються (вручаються) податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку з зазначенням відповідних платіжних реквізитів. Термін сплати податку громадянами – протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення. 

Що стосується юридичних осіб, то  підприємства, установи та організації самостійно нараховують суму податку станом на 1 січня звітного року, до 20 лютого цього ж року подають до інспекції декларацію з розбивкою річної суми рівними частками та сплачують податок щокварталу.

            Важливо зазначити, що громадяни, на відміну від юридичних осіб, у 2016 році сплачуватимуть податок на нерухомість, що було у їх власності за попередній рік, за ставками та в порядку,  діючими в 2015 році. Таким чином, запроваджений з початку цього року податок у розмірі 25 тис. грн. (який, до речі,  стосується квартир або будинків із  загальною площею для квартири – більше 300 кв.м. та для будинку – більше 500 кв.м.) власники таких об’єктів сплачуватимуть за кожен такий об’єкт лише з наступного року.

 

 

   

  Сектор організації роботи

 Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області

 

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх