ОГНИ г.Доброполья: "В 2015 году изменен Порядок аккумулирования сельхозпредприятиями сумм НДС на спецсчетах"

Переглядів: 1434 0 29.07.2015 в 08:32:37 Новини податкової інспекції
ОГНИ г.Доброполья:

  Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області нагадує, що у зв’язку із запровадженням з 1 січня 2015 року Податковим кодексом України системи електронного адміністрування ПДВ, змінено систему адміністрування ПДВ, передбачену спеціальним режимом оподаткування сільгоспвиробників.

  Так, з метою приведення у відповідність із Податковим кодексом України постанови КМУ від 12 січня 2011 № 11 «Про затвердження Порядку акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках та/або органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів» КМУ прийнято постанову від 05.05.2015 № 262 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 р. № 11» (далі Постанова №11).

  Відповідно до зазначеної Постанови №11, на підставі даних бухгалтерського та податкового обліку сільськогосподарське підприємство складає податкову декларацію і в строки, встановлені статтею 203 Податкового Кодексу, подає її в електронному вигляді до територіального органу ДФС.

  Сума податку на додану вартість, що підлягає сплаті (перерахуванню) сільськогосподарським підприємством відповідно до податкової декларації перераховується із рахунку платника в системі електронного адміністрування податку на додану вартість на спеціальний рахунок у порядку та строки, встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 569 «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість».

  Сума податку на додану вартість, що акумулюється на спеціальному рахунку, не підлягає вилученню до державного бюджету і використовується сільськогосподарським підприємством відповідно до пункту 209.2 статті 209 Податкового кодексу, а починаючи з 1 січня 2018 року перераховується на поточний рахунок сільськогосподарського підприємства.

  У разі нецільового використання суми податку на додану вартість сільськогосподарське підприємство несе відповідальність відповідно до законодавства.

 

Сектор обслуговування платників податків Добропільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області

 

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх