Пенсионерка из Доброполья перевела псевдополицейскому 20 000 грн за спасение сына от тюрьмы

Переглядів: 860 0 20.08.2019 в 10:30:10 Новини поліції
Пенсионерка из Доброполья перевела псевдополицейскому 20 000 грн за спасение сына от тюрьмы

Мешканець Покровського району замовив в інтернеті бетономішалку та так її і не отримав, а жителька Добропільщини за останні гроші «врятувала сина від тюрми». За обома фактами правоохоронцями відкриті кримінальні провадження.

До чергової частини Покровського відділу поліції звернувся мешканець с. Берестки і поскаржився на те, що його ошукав невідомий. Встановлено, що потерпілий замовив на одному з інтернет-сайтів бетономішалку, перевів продавцю гроші в розмірі 2 тисячі 660 гривень, однак той перестав виходити на зв'язок і замовлення не відправив.

А добропільські правоохоронці встановлюють особу зловмисника, який незаконно заволодів грошима 78-річної жительки Добропільського району. Напередодні жінці зателефонував чоловік, назвався «слідчим» і повідомив, що її син скоїв правопорушення, за яке може сісти в тюрму. Псевдо поліцейський запропонував потерпілій «зам’яти справу» та додав, що ціна питання – 20 тисяч гривень.

Розгублена жінка погодилась на озвучену пропозицію і поспішила до банківського терміналу. Перевівши гроші на вказаний незнайомцем рахунок, пенсіонерка, повертаючись додому, вирішила зайти до сина, який мешкає на сусідній вулиці, аби дізнатись чи відпустили його з відділення поліції. Із подивом почувши від матері про своє затримання і про те, що вона віддала за «порятунок» всі свої заощадження, син порадив їй негайно звернутись в поліцію.

За обома фактами поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкцією даної статті передбачено покарання у вигляді до 3-х років тюрми.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх