Добропольские правоохранители рассказали местным жителям, как противодействовать мошенникам

Переглядів: 903 0 03.02.2019 в 10:30:33 Новини поліції
Добропольские правоохранители рассказали местным жителям, как противодействовать мошенникам

Листівки із застереженнями від шахрайства отримали з рук поліцейських мешканці Добропілля. Цього ж дня працівники Білозерської міської ради побували на лекції, під час якої співробітники кримінальної поліції розповіли найпоширеніші шахрайські схеми.

Майже щодня до поліції звертаються потерпілі, які скаржаться на те, що невідомі особи під різними приводами незаконно заволодівають їх грошима. Популярними серед шахраїв пасток є: хибні оголошення на інтернет-сайтах про продаж неіснуючих товарів та прохання перевести за них передплату, телефонні дзвінки від «співробітників банку» з повідомленням «Вашу картку заблоковано», дзвінки від псевдо-слідчих з пропозицією «допомогти врятувати родича від тюрми», блокування телефонних сім карток та багато інших.

Так, аби привернути увагу мешканців Добропілля до цієї теми, а також для того, щоб містяни зберігали пильність при спілкуванні із незнайомцями, співробітники Добропільського відділення поліції вийшли на вулиці міста. У місцях масового скупчення людей правоохоронці роздавали інформаційні листівки із переліком видів шахрайств та діями, яких слід вжити в таких випадках. Особливу увагу поліцейські приділили людям похилого віку, тому що саме вони найчастіше наражаються на небезпеку.

«Не поспішайте відповідати на запитання незнайомців та не повідомляйте їм свої особисті данні, особливо якщо це пов’язано із банківськими операціями. Перш ніж «рятувати родичів», самостійно передзвоніть їм та дізнайтесь що насправді сталося й обов’язково подзвоніть на 102»,- зауважили добропільські поліцейські.

А в Білозерському правоохоронці провели для співробітників Білозерської міськради пізнавальну лекцію, під час якої були перелічені окремі види шахрайств, а також озвучені кроки, завдяки яким громадяни можуть зберегти свої кошти.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх