ДОБРОПІЛЬСЬКОМУ РАЙОНУ - 85!

Переглядів: 718 0 29.01.2020 в 07:30:39 Новини району
ДОБРОПІЛЬСЬКОМУ РАЙОНУ - 85!

Відліком історії Добропільського району вважається день, коли Президія ЦВК УРСР прийняла постанову про розукрупнення Постишевського (тепер - Красноармійського) району – 13 лютого 1935 року (Постанова № 68).

Добропільщина – красива, співуча назва нашого рідного краю. Його дала щедра, багата, родюча земля – добре поле.

Ці землі були свідками багатьох історичних подій. Цими степами проходили войовничі скіфи і сармати, готи і гуни, печеніги і половці. Тут відбулася знаменита битва Новгород-Сіверського князя Ігоря проти половів. Зазнали наші пращури і жорстоких татарів. Цими землями ходили князі Ярослав Мудрий та Володимир Мономах.
Тут проходили важливі історичні шляхи: Залозний, Муравський (Татарський) і Чумацький (Солоний).

Відліком історії Добропільського району вважається день, коли Президія ЦВК УРСР прийняла постанову про розукрупнення Постишевського (тепер - Красноармійського) району – 13 лютого 1935 року (Постанова № 68). Саме в цей день в Україні з’явився новий район з центром у селі Добропіллі. До його складу увійшло 16 сільських рад.

У 1954 році районним центром стало м. Добропілля.

У 1959 році до складу Добропільського району облвиконком передав Благодатненську та Золотоколодязьку сільради Андріївського району.
Територіально-адміністративний устрій Добропільського району змінювався за часи свого існування декілька разів. У 1962 році район зник з карти Донеччини: Добропільський та Олександрівський райони об’єднав Красноармійський район.

І лише 8 грудня 1966 року Указом Президії Верховної Ради УРСР Добропільський район було відновлено, до його складу увійшли 8 сільських та 1 селищна ради. Адміністративним центром стало м. Добропілля.

В 1975 році в межах району утворено Світлівську сільраду, а в 1986 році за рахунок розукрупнення Новоторецької та Октябрської сільських рад утворено Никанорівську сільраду.

Зараз Добропільський район – це 3 сільських і 1 селищна ради, та 2 ОТГ: Шахівська (утворена наприкінці 2015 року, об’єднала Шахівську, Новоторецьку та Никанорівську сільські ради) та Криворізька (новоутворена громада, яка об’єднала Криворізьку, Добропільську, Шилівську сільські ради).

В районі всього 62 населених пункти.

карта


Джерело: http://dobrda.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх