Дактилоскопія в режимі онлайн. Поліцейські Добропiлля за 30 хвилин встановлюють особу людини + ВIДЕО

Переглядів: 647 0 11.09.2020 в 07:30:37 Новини поліції
Дактилоскопія в режимі онлайн. Поліцейські Добропiлля за 30 хвилин встановлюють особу людини + ВIДЕО

За допомогою портативних сканерів поліцейські беруть відбитки пальців та пересилають їх на дослідження, ідентифікують особу та отримують результат просто на місці злочину.

Поліція Донеччини, керуючись передовим досвідом колег з країн Євросоюзу, під час проведення дактилоскопії невпізнаних трупів використовує мобільний сканер відбитків пальців. Портативний пристрій дозволяє зняти відбитки пальців безпосередньо на місці злочину та одразу надіслати їх на обробку.

«Зразки дактилоскопічної інформації можна швидко завантажити до робочої програми IDis та опрацювати за наявним масивом інформації регіонального та центрального рівнів»,- розповідає начальник відділу розшуку злочинців і зниклих громадян та їх оперативно-довідкового обліку УКР ГУНП в Донецькій області Сергій Кизименко.

Завдяки сканерам час ідентифікації осіб за відбитками пальців рук скорочується з однієї доби до 30 хвилин. Крім того, процедура не вимагає спеціальних експертно-криміналістичних знань та вмінь за умови належного програмного забезпечення.

Сканер зберігає усі речові докази, які знищує фарба при класичному способі дактилоскопії. Розшуковці користуються пристроєм під час виїздів, що значно прискорює процедуру. А відтак, поліцейські ефективно розкривають злочини по «гарячих слідах».


Джерело: http://pokrovsk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх