Чи потрібен дозвіл на перепланування квартири

Переглядів: 1345 0 08.06.2020 в 08:00:11 Новини України
Чи потрібен дозвіл на перепланування квартири

Перепланування, яке не передбачає втручання у конструктивні елементи будівлі, не потребує отримання дозвільних документів.

Здійснення особою перепланувань у належній йому на праві власності квартирі, які не передбачають втручання у конструктивні елементи будівлі, не потребують отримання відповідних дозвільних документів на проведення таких робіт.

До такого висновку дійшов Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду у справі № 727/11479/17.

Обставини справи  

З матеріалів справи стає відомо, що особа_1 звернулася до суду з позовом до особи_2, в якому просила зобов’язати усунути перешкоди у користуванні майном шляхом приведення квартири у попередній стан за власний рахунок.

Суди встановили, що власником сусідньої з позивачем квартири,в якій було самочинно здійснено реконструкцію жилого приміщення із зміною цільового призначення та в якій провадиться торговельна діяльність з продажу легкозаймистих товарів за відсутності пожежної сигналізації, є відповідач.

Рішенням Шевченківського районного суду м. Чернівці позов задоволено. Усунуто перешкоди у користуванні майном шляхом приведення квартири у попередній стан.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх