Центр зайнятості - майбутнім абітурієнтам

Переглядів: 1199 0 23.11.2012 в 18:59:50 Новини місцевої влади
Центр зайнятості - майбутнім абітурієнтам
У всі часи питання «Ким бути?», «Яку професію отримати?» були актуальними. Хлопці 60-х років минулого століття мріяли стати космонавтами, моряками, дівчата – лікарями. З появою комп'ютерів молодь 90-х років йшла навчатися на програмістів, операторів комп'ютерного набору.

А ким же сьогодні мріють бути наші діти? Відповіддю на це питання стало проведене анкетування серед учнів старших класів. Сьогодні молодь мріє бути бізнесменами, артистами, депутатами, навіть президентами, працювати в модельних та рекламних агентствах, а деякі зазначали, що просто хочуть стати мільйонерами. Звичайно таке сприйняття навколишнього світу є наслідком постійних змін, які відбуваються в економіці нашої країни, досить сильний вплив на дитину справляють телевізійна реклама та яскраві шоу-передачі. Але треба пам'ятати, що навчання в старших класах – це період формування особистості, її цінностей та переконань, а всебічний розвиток старшокласників, формування їх здібностей та творчого потенціалу є запорукою становлення висококваліфікованого, конкурентоспроможного, мобільного професіонала. Та замало обрати лише майбутню професію, молодій людині потрібно визначитись з навчальним закладом, в якому вона отримає якісне навчання. І саме для цього служба зайнятості проводить такий захід, як «Ярмарок професій та послуг служби зайнятості», котрий відбувся 15 листопада 2012 року. Серед запрошених були такі навчальні заклади:

1. Артемівське медичне училище

2. Олександрівський професіональний аграрний ліцей

3. Красноармійський індустріальний інститут

4. Донбаська державна машинобудівна академія

5. Красноармійське педагогічне училище

6. Донецький юридичний інститут МВС України

7. Донецький інститут міського господарства

8. Білозерський професійний гірничий ліцей

9. Донецьке вище професійне училище будівельних технологій

10. Славянський професійний художній ліцей

На ярмарку більше 360 учнів старших класів м.Добропілля та Добропільського району мали можливість поспілкуватись з представниками навчальних закладів, а також отримати повну інформацію про умови вступу в навчальні заклади, документи, що необхідні для вступу, про місце працевлаштування після закінчення навчання.

Також відвідувачі ярмарку мали змогу поспілкуватися зі спеціалістами Добропільського міського центру зайнятості і отримати інформацію про стан ринку праці, професії, що користуються попитом в регіоні, переглянути папки з описом професій, та паспорти учбових закладів. 83 бажаючих отримали професійну консультацію та 42 пройшли профдіагностичне обстеження з метою вибору професії для подальшого навчання.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Н.О.Ткаченко

Источник: http://dnl.dn.ua/

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх