ЗВЕРНЕННЯ Добропільського міського голови з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Переглядів: 1446 2 10.12.2009 в 18:56:32 Новини місцевої влади
ЗВЕРНЕННЯ Добропільського міського голови з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня згідно з Указом Президента України Віктора Ющенка оголошено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Він установлений з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків катастрофи. Саме 14 грудня 23 роки тому на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це стало найважливішим і переломним етапом у битві за життя мільйонів людей на планеті.

Сьогодні ми  віддаємо належну данину шани десяткам тисяч наших співвітчизників, які впродовж майже восьми місяців ціною власного життя та здоров’я мужньо захищали людство від наступу неприборканої стихії. Серед сотень тисяч людей, хто, не шкодуючи власного життя та здоров’я, боровся зі страшним лихом, хто допомагав мирному населенню вистояти, вижити, переселитися в „чисту зону”, відроджувати обпалену радіацією землю були й наші земляки. Факти свідчать, що виконували вони покладену на них святу місію з честю та гідністю.

На жаль, багатьох із тих, хто пройшов горнило атомного випробування, вже немає серед живих, дехто з них відійшов у вічність вже згодом, а решта захисників через передозування організму радіацією отримали інвалідність.

Сьогодні в місті Добропілля  перебуває на обліку  371 постраждалих, з них  239   учасників ліквідації ЧАЕС  різних категорій,   43   потерпілих,   66   дітей, чиї захворювання пов'язані з ЧАЕС.

Переконаний, що наші серця ніколи не збідніють на вдячність та чуйність, на гуманізм і доброчинність у ставленні до рятівників сучасної цивілізації. Ми низько схиляємо голови перед тими, хто не вагаючись ступив у атомне пекло і врятував Землю.
Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції!

Від усього серця зичу вам,    та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.
Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи
 Честь вам і слава!

З повагою, міський голова 
В.Т.Дерипаска

http://dobromvk.gov.ua


Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
2 Мазепа • 08:14:12, 11.12.2009
avatar
1 Мазепа • 08:09:29, 11.12.2009
помянем тех кто выжил

ComForm">
avatar
Наверх