Зловмисниця планувала теракти за допомогою вибухівки зі схрону у Добропіллі

Переглядів: 1951 0 22.12.2021 в 07:30:39 Новини поліції
Зловмисниця планувала теракти за допомогою вибухівки зі схрону у Добропіллі

За публічного обвинувачення, яке підтримувала у суді Донецька обласна прокуратура, 23-річну жінку визнано винною у сприянні діяльності терористичної організації та придбанні, носінні та зберіганні вибухових речовин і пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 263 КК України).

Нагадаємо, у жовтні 2021 року зловмисниця, яка проживала у м. Донецьку, отримала завдання від представника НЗФ «ДНР» збирати інформацію на користь терористів.

Для цього вона приїхала до м. Краматорська, де здійснила фото- та відеозйомку адміністративних будівель, службового транспорту та прилеглих територій ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, а також 11-го прикордонного загону ДПС України. Вказані матеріали за допомогою інтернет-месенджера пособниця відправила бойовику.

Після скоєного, діючи за інструкцією «куратора», обвинувачена прибула до м. Добропілля, де знайшла раніше облаштований представниками НЗФ РФ схрон з вибухівкою і перевезла її у Краматорськ. Заборонені предмети зловмисниця зберігала в орендованій квартирі, заховавши у пакетах з борошном.

За задумом окупантів, вибухові пристрої мали б використовуватись для дестабілізації громадського порядку на підконтрольній українській владі території. Проте, спільними зусиллями правоохоронців злочини вдалося попередити, а зловмисницю затримати.

Згідно із вироком суду пособниці терористів призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье


Новини по темі:


ComForm">
avatar
Наверх