За курение в общественных местах добропольская полиция будет штрафовать нарушителей

Переглядів: 1532 0 06.01.2018 в 13:00:28 Новини поліції
За курение в общественных местах добропольская полиция будет штрафовать нарушителей

Штрафи за куріння в недозволеному місці стягуються у розмірі від 51 до 340 гривень. Палити дозволяється лише в спеціально відведених місцях. Це можуть бути «курилки» на вулиці, або в приміщеннях зі спеціальним обладнанням і з хорошою вентиляцією.

Закон встановлює заборону на куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів в громадських та інших місцях, а саме: у ліфтах; у приміщеннях та на території медичних закладів; у приміщеннях та на території навчальних закладів; на дитячих майданчиках; у приміщеннях та на території спортивних і фізкультурно-оздоровчих  споруд; у під’їздах житлових будинків; у підземних переходах; у транспорті загального користування; у приміщеннях закладів ресторанного господарства; у приміщеннях об’єктів культурного призначення; у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ; на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.

Крім цього закон встановлює заборону і на куріння: у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності; у приміщеннях готелів; у приміщеннях гуртожитків; в аеропортах та на вокзалах.

За дане порушення статті 175 передбачено адміністративне стягнення у вигляді штрафу, якщо людина перший раз була притягнута за це порушення, на неї складається адміністративний протокол і стягується штраф від 3-х до 10 мінімальних неоподатковуваних податків, від 51 до 170 гривень. Вдруге порушнику доведеться заплатити набагато більше – від 100 до 340 гривень.

Що ж чекає спійманого за руку недбайливого курця - відомо. А от курити чи ні, вирішувати Вам.

 


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх