З Закарпаття до Добропілля повернулися учасники експедиції «Перша вершина-2021»

Переглядів: 962 0 28.02.2021 в 08:30:52 Новини спорту
З Закарпаття до Добропілля повернулися учасники експедиції «Перша вершина-2021»

Керівник походу Олександр Гоголь розповів, що цього року погода принесла кілька сюрпризів. Два дні поспіль після прибуття в гори йшов дощ, а потім встановилася справжня зима – з морозами під -20,  кожного дня йшов сніг.

Перш, ніж іти на підкорення Говерли, туристи провели кілька акліматизаційних виходів та тренувань із застосуванням спеціального спорядження, переправлялися через річку по колоді та по мотузці.

І ось він, день сходження. Снігу намело стільки, що довелося пробивати ледь не тунелі, адже стежки щільно замело. Останні 400 метрів довелося йти через заметіль, видимість складала кілька метрів, тож і на висоті 2061 (найвищій точці України) добропільські альпіністи пробули декілька хвилин, яких вистачило, аби сфотографуватися разом з державними символами, встановленими на вершині Говерли.

В планах туристів було і сходження на Петрос, другу за висотою вершину українських Карпат. Та не судилося – вже на півдорозі їх завернули рятувальники, які супроводжували ще одну групу. Та альпіністи знають – краще не ризикувати, адже гори нікуди не подінуться.

Експедиція «Перша вершина» проводиться вже близько десяти років при підтримці Добропільської міської ради. Вона має на меті надати юним (і не тільки) альпіністам перші навички гірських сходжень, особливо в зимових умовах. Ось і цього разу  Говерлу подолали троє дітей у віці від дев’яти до 14 років. Можливо, це був їх перший крок до більш серйозних вершин.


З Закарпаття до Добропілля повернулися учасники експедиції «Перша вершина-2021»


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх