Вилучення дрібних монет: як округлювати зарплату, виплачувану готівкою

Переглядів: 874 0 04.10.2019 в 10:00:32 Новини України
Вилучення дрібних монет: як округлювати зарплату, виплачувану готівкою

У Нацбанку дали роз’яснення щодо порядку виплат заробітної плати готівкою у зв’язку із вилученням дрібних монет.

Так, фахівці НБУ у відповідь на запитання «Який порядок буде з виплатою заробітної плати готівкою? Наприклад, якщо виплаті підлягає сума 5555.51 грн або 5555.57 грн» у коментарях до свого посту щодо округлення розрахунків у Facebook надали таку рекомендацію:

«Після 1 жовтня 2019 року при виплаті заробітної плати з кас підприємства радимо зазначати у видатковому касовому ордері або видатковій відомості суми виплат у сумах, кратних 10 копійкам.

Також рекомендуємо застосовувати практику нарахування сум заробітної плати з урахуванням частки у копійках як кредиторської/дебіторської заборгованості, що переходить на наступний місяць, що не викликає необхідності в округленні нарахованих сум», — йдеться у повідомленні.

Так, одним зі шляхів уникнення незручностей під час виплат заробітної плати може бути укладення відповідного договору з обслуговуючим банком та здійснення перерахування зазначених виплат на рахунки працівників, оскільки під час здійснення безготівкових розрахунків заокруглення не здійснюється.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх