Вчасна допомога від Радислава Петріва + ФОТО

Переглядів: 1745 0 01.12.2012 в 05:23:58 Суспільство
Вчасна допомога від Радислава Петріва + ФОТО

Вчасна допомога від Радислава Петріва.

23-24 листопада 2012 р. в Центральній міській бібліотеці м. Добропілля відбувся дводенний тренінг з профілактики ВІЛ/СНІДу, на який були запрошені медичні та соціальні працівники Добропільського району (23.11.12), та волонтери - молодь віком від 18 років та представники бізнесу (24.11.12).

Тренінг був організований Громадською організацією «Добропільський центр молоді «ДОБРО» спільно з Корпусом Миру США в Україні та відділом у справах сім’ї та молоді Добропільської міської ради.

Тренер Корпусу Миру США в Україні Радислав Петрів - лікар сімейної практики та медицини, соціальний дослідник, організатор «Школи лідерів» в Івано-Франківську, тренер МБФ «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» - займається проблемою профілактики ВІЛ/СНІДу з 1986 року. Радислав Петрів — лікар, котрий першим із українських медпрацівників прочитав першу замітку про СНІД у 1985 році в одному із російських видань і першим почав читати лекції з профілактики ВІЛ/СНІД в Україні та стежити за дослідженнями хвороби.

Учасники першого дня тренінгу, серед яких були бібліотекарі ЦМБ, медичні та соціальні працівники, отримали важливу інформацію, яка може кожному стати в нагоді, а комусь навіть врятувати життя...

   

   

   

«Ризик інфікуватися є завжди. Навіть звичайний манікюр у салоні краси може принести найгірші наслідки. Те ж стосується і голок для татуювання, вони також часто стають джерелом захворювання на ВІЛ, особливо у місцях позбавлення волі. Небезпечно і коли наркозалежні користуються одним шприцом, коли ВІЛ-позитивна мати годує грудним молоком здорову дитину, коли чужа кров потрапляє у рану та на слизову оболонку ока, носа чи рота. Якщо так сталося, що чиясь кров потрапила вам на тіло чи рану, не потрібно обробляти спиртом чи зеленкою — варто ретельно змити все водою. Те ж саме слід робити і з слизовими оболонками, куди може потрапити кров чи інші рідини з чийогось організму (сльози, слина, грудне молоко...). Після промивання необхідно звернутися до лікарні, щоб отримати і якнайшвидше прийняти антиретровірусні препарати. Якщо у найближчій лікарні їх немає, обов'язково потрібно з'ясувати, де вони є.

Те, що ВІЛ передається статевим шляхом, мабуть, вже ні для кого не таємниця. Та численні дослідження довели, що презерватив на 100 % захищає від інфікування. Тож про це варто пам'ятати завжди.

Симптоми захворювання на ВІЛ схожі на симптоми грипу.

Протягом 72 годин з моменту потрапляння вірусу в організм людини він знаходить собі місце і починає розповсюджуватися по клітинах. Далі наступає інкубаційний період — коли вірус активно поширюється клітинами організму. В цей час він себе ніяк не проявляє, та через 1 місяць наступить гостра інфекція із супроводжуючими симптомами. Тоді у людини починає боліти горло, підвищується температура, з'являється нежить, ломить суглоби, збільшуються лімфовузли. Цей стан триває протягом місяця, а потім зникає безслідно. Далі може бути від 3 до 5 або й до 12 років затишшя. У цей час людський організм надто швидко виробляє нові лімфоцити замість відмерлих — захищає себе, аби виживати, доки не виснажиться. І саме тоді, коли немає сил захищатися, проявляється хвороба. В людини з'являються всі розлади організму, він стає вразливим і чутливим, хворий починає стрімко худнути. Це саме той період, коли наступає і розвивається синдром набутого імунодефіциту. Організм хворого починають вражати всі інфекції, в тому числі й ракові захворювання. Основною причиною смерті у людей із СНІДом є захворювання на туберкульоз.

На стадії ВІЛ ще можна встигнути врятувати людське життя — не вилікувати, але допомогти організму боротися і не виснажуватися. Та коли вже розвивається СНІД — це зробити неможливо.

Людям, котрі живуть з ВІЛ, потрібно пам'ятати, що вчасне вживання антиретровірусних препаратів дозволяє тримати інфекцію під контролем, не дає розвинутися СНІДу та допоможе у запобіганні появи туберкульозу. В будь-якому випадку не варто розчаровуватися, треба жити і боротись». http://33kanal.com/p12-6/4739-p12-6-16

Другий день тренінгу, на який прийшла активна молодь нашого міста, теж пройшов в довірливій атмосфері, яку майстерно створив Радислав Петрів. Молодь завжди недооцінює небезпеку і любить ризикувати, тому Радислав переконливо і розуміло розказував молодим людям про ВІЛ/СНІД. В подальшому молодими активістами нашого міста планується створити робочу групу для організації інформаційної кампанії щодо  профілактики ВІЛ/СНІДу у місті Добропілля.

   

   

   

   

   

Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх