В Доброполье появится новый спорткомплекс

Переглядів: 1575 0 17.12.2019 в 08:30:27 Новини місцевої влади
В Доброполье появится новый спорткомплекс

На позачерговій сесії Добропільської міськради, яка відбулася 12 грудня, депутати прийняли кілька рішень, які стосуються сфери управління фізкультурою та спортом у місті.

По-перше, дитячо-юнацька спортивна школа буде підпорядковуватися не відділу освіти, а відділу з питань сім'ї, молоді та спорту. По-друге, створюється комунальна організація "Спорткомплекс м. Добропілля" зі статутом юридичної особи. Тренери з центру "Спорт для всіх" з 1 січня 2020 року тепер будуть працювати саме в спорткомплексі. Нагадаємо, що кілька років тому у місті були дві ДЮСШ, які відносились до відділу освіти та Укрвуглепрофспілки. Згодом профспілкова ДЮСШ зникла, а тепер всі спортивні установи підпорядковуються відділу з питань сім'ї, молоді та спорту.

А вже на позачерговому засіданні виконкому, яке пройшло у п'ятницю, 13-го, члени та членкині затвердили проєкт про зведення у місті надувного спортивного комплексу для гімнастів. Як відомо, зараз діти займаються гімнастикою у спортзалі ліцею. Це доволі незручно, як для гімнастів, так і для учнів школи. Коштує такий спортзал 19,5 млн грн (ціни на жовтень місяць). Оскільки розвиток фізкультури та спорту зараз в пріоритеті влади, а президент заявив, що підконтрольний Донбас потрібно розвивати, аби мешканці непідконтрольного бачили різницю в якості життя, то є сподівання, що такий спорткомплекс все ж таки з'явиться. Тим більше, що на рівні області вже є згода на підтримку. В цьому комплексі зможуть займатися також гравці у великий теніс.

Щодо переваг - відсутність фундаменту, швидкість зведення (від 3-х днів, в залежності від площі та об'єму), менша в кілька разів ціна від ціни капітальних споруд, також надувні споруди можна швидко перевезти в інше місце). Серед недоліків - витрати електроенергії, яка потрібна для обігріву, вентиляції та підтримання споруди в надувному стані.

Розташувати споруду планують на полі між ОШ №2 (колишній інтернат) та дев'ятиповерхівками на Луганського.


В Доброполье появится новый спорткомплекс


В Доброполье появится новый спорткомплекс


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх