В Добропольской Центральной городской библиотеке проходит выставка-поздравление

Переглядів: 1016 0 09.09.2018 в 13:00:05 Новини бібліотек
В Добропольской Центральной городской библиотеке проходит выставка-поздравление

В Добропільській Центральній міській бібліотеці розгорнуто виставку-привітання «Ювілейний календар».

На виставці представлені книги-ювіляри 2018 року. Кожен з відвідувачів бібліотеки має змогу ознайомитися з експонованими на виставці книгами, а також з іншими творами авторів, які зберігаються у фонді.

180 років виповнюється роману Чарльза Діккенса «Пригоди Олівера Твіста». Чарльз Діккенс увійшов у літературу як художник-реаліст, майстер тонкого психологічного аналізу, життєрадісного гумору і нищівної сатири. Роман «Пригоди Олівера Твіста» – це перший "роман-виховання" і в той же час авантюрно-пригодницький роман, де головна тема – показ самотності дитини у несправедливому світі.

175 років минуло з моменту написання оповідання «Золотий жук»  Едгаром Аланом По, це один з ранніх зразків детективного жанру. Події відбуваються на острові Салівана, Південна Кароліна, навколо Вільяма Леграна, якого нещодавно вкусила комаха золотого кольору (Золотий Жук), та його прислужника Джупітера і невідомого розповідача.

170 років тому створено  «Ярмарок марнославства» («Ярмарок суєти») роман Вільяма Мейкпіса Теккерея про епоху Наполеонівських війн. Книга вирізняється точністю історично-побутових реалій, широтою охоплення соціальних явищ. У ній віддзеркалено чимало історичних подій 1813 – 1833 pоків (хоча, звісно, і не всі).

Один з найвідоміших пригодницьких романів у творчій скарбниці Жуля Верна –  «Діти капітана Гранта».  Минуло 150 років, як роман побачив світ, але й досі кожен із захопленням перегортає сторінки пригодницької історії. Роман «Діти капітана Гранта» став першою книгою трилогії Жуля Верна, до якої входять також його пізніші романи: «Двадцять тисяч льє під водою» і «Таємничий острів».

«Острів скарбів» – роман шотландського письменника Роберта Люїса Стівенсона. Вперше був надрукований у 1881 і 1882 роках дитячим журналом «Young Folks». Окремою книгою вийшов у 1883 році. Спочатку роман називався «Корабельний кухар», але пізніше автор змінив назву.

Запрошуємо всіх бажаючих завітати до бібліотеки!


Джерело: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх