В Добропіллі відзначили День Героїв Небесної Сотні + ФОТО

Переглядів: 1119 0 21.02.2020 в 12:30:21 Новини місцевої влади
В Добропіллі відзначили День Героїв Небесної Сотні + ФОТО

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні, адже саме на цю дату припадає пік розстрілів учасників Революції Гідності у центрі Києва.

Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави.

Гідність людини є однією з найважливіших особистісних цінностей, закріплених у багатьох правових актах, в тому числі міжнародних. У Конституції України гідність людини, як і її життя, здоров'я, честь, недоторканність і безпека, визнаються в нашій державі найвищою соціальною цінністю. Почуття гідності та честі, право на самовизначення є головними цінностями українців. Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. 

Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – лише 17. Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності та патріотизму.

Сьогодні в Добропіллі представники органів місцевого самоврядування на чолі з заступником міського голови Олексієм ГАЛИЦЬКИМ та начальник Добропільського відділення  поліції Юрій КОНДРАЦЬКИЙ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку на Алеї Героїв.

neb sot

neb sot2


Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх