В Белозерском положено начало реконструкции спорткомплекса

Переглядів: 1806 1 14.02.2017 в 12:00:15 Новини спорту
В Белозерском положено начало реконструкции спорткомплекса

Раніше  ми вже повідомляли, що минулого року комунальна власність громади Добропілля поповнилась  кількома об’єктами соціальної інфраструктури. В їх числі і Білозерський палац спорту.

Білозерська міська рада відмовилась брати на баланс об’єкти культури та спорту , тому відповідне рішення було прийнято Добропіллям. Іншого варіанту для розвитку і збереження спортивної бази не було. Адже компанія ДТЕК, яка була балансоутримувачем раніше, практично перестала розвивати цю сферу, і все фінансування зводилося лише до виплати заробітної плати тренерам і персоналу. За останні багато років не виділялось жодних коштів на ремонт і, врешті-решт, і будівля, і обладнання стали непридатними для занять спортом. У вікнах вітер гуляє, система опалення лишилася ще з радянських часів. Лише уявіть – в ігровому залі температура 9-11 градусів. У таких умовах доводиться займатися дітям!  Саме тому, щоб взагалі не втратити цей важливий соціальний об’єкт (як, на жаль, сталося з Білозерським басейном), депутати міської ради вирішили взяти його на баланс  бюджету  м.Добропілля.

Раніше ми задавали питання – «Чи будуть реальні зміни на краще, чи залишаться лише обіцянки?». Аж ось новина – з 2 лютого у Білозерському спорткомплексі розпочалися ремонтно-реконструкційні роботи. Їх перший етап – це заміна вікон. Ще кілька тижнів тому було визначено підрядника, за рахунок бюджету  Добропілля профінансовано закупівлю пластикових вікон. Їх вже привезено до міста, а  встановлення розпочнеться пізніше. Самі роботи розплановано таким чином, щоб не заважати навчально-тренувальному процесу. Тому в першу чергу замінять вікна в адміністративних кабінетах на 3-му поверсі, а далі (у вихідні та святкові дні) – мінятимуть в ігровому залі та інших приміщеннях, де проходять заняття. Після того, як замінять вікна у всій будівлі, розпочнуться демонтажні роботи, щоб підготувати спорткомплекс до ремонту, якого потребують абсолютно всі приміщення.

Підготовчі роботи планують завершити до квітня. Зрозуміло, що коли розпочнеться ремонт, заняття доведеться зупинити. Але в квітні вже буде тепло, тож, наприклад, футболістів (а це найчисельніша секція, в які займається більше 200 дітей) можна буде перевести на стадіон та міні-футбольне поле, що знаходиться у парку відпочинку. Решту секцій розподілять між спортивними майданчиками і шкільними спортзалами.

Поки неможливо назвати чіткі терміни завершення реконструкції Палацу спорту, адже  там планують провести цілий комплекс ремонтних та реконструкційних  робіт. Вікна – це лише початок. Але заміни потребує і система опалення, і водопостачання, і обладнання. Потреба в косметичному ремонті навіть не обговорюється – його не робили багато років.

Зараз у Добропільській міській раді поставили за мету зберегти усі групи, які займаються у Білозерському палаці спорту, а також перетворити його на гідне місце для тренувань, яке б відповідало усім санітарно-технічним нормам і виглядало сучасно і привабливо.

Аліна Яновська


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 Виталий • 18:12:35, 14.02.2017
Сколько помню столько этот комплекс и реконструируют ))
ComForm">
avatar
Наверх