Унікальна виставка поштових марок «Велич України» в Добропіллі

Переглядів: 768 0 07.09.2021 в 07:30:16 Заходи культури
Унікальна виставка поштових марок «Велич України» в Добропіллі

В Добропіллі відбулась презентація унікальної Міжобласної історичної філателістичної виставки «Велич України», присвяченої 30-річчю Незалежності України та 300-річчю заснування Донбасу. Автор ідеї і організатор виставки – Олександр Володимирович Канівець, відомий філателіст, член Київського товариства Асоціації філателістів України, громадський діяч, член Асоціації випускників юридичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

 Ідея створення виставки народилась у 2013 році, коли Укрпошта започаткувала випуск серії марок «Краса і велич України». Були виготовлені офіційні державні марки з зображеннями мальовничих куточків кожної області. Саме тоді Олександр Володимирович ініціював всеукраїнську поштову естафету. Протягом двох місяців без відпочинку подорожуючи Україною, він відвідав кожний обласний центр та погасив марки на місцевих поштамтах.

Зібрати гарну тематичну колекцію – це неймовірно важка праця. Чимало філателістів десятки років збирають марки й досліджують якусь тему. Сьогодні завдяки невтомній праці Олександра Канівця ми маємо можливість бачити велич та єдність України, зібрану в мініатюрних витворах мистецтва. Серед представлених експонатів є й марка із зображенням шахти «Добропільська».

Під час естафети було безліч цікавих і почасти екстремальних історій, – згадує Олександр Володимирович, – та найяскравішим враженням стало підняття державного прапора на Говерлі, найвищій гірській вершині в Україні.

Спілкування з відвідувачами виставки продовжилось в Добропільській центральній міській бібліотеці, осередку духовності й культури, без якого на думку видатного філателіста не може існувати жодна громада. На згадку про зустріч Олександр Канівець одержав серію книжок про історію нашого міста та поетичні збірки місцевих авторів.


Унікальна виставка поштових марок «Велич України» в Добропіллі


Унікальна виставка поштових марок «Велич України» в Добропіллі


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх