У Шахівській ОТГ планують вирішити проблему пасажирських перевезень

Переглядів: 1056 0 05.02.2019 в 12:30:54 Новини району
У Шахівській ОТГ планують вирішити проблему пасажирських перевезень

Придбати автобус, щоб вирішити проблему пасажирських перевезень у Шахівській ОТГ - результати публічних консультацій

Звернутись до управління автомобільного транспорту для накладення санкцій на безвідповідальних перевізників, компенсувати перевізникам проїзд пасажирів пільгових категорій, придбати автобус та організувати внутрішні пасажирські перевезення. Такі результати публічної консультації з заінтересованими сторонами, яку організувала громадська організація “Центр UA” 30 січня 2019 року.

Понад два роки у Шахівській ОТГ існує проблема з пасажирськими перевезеннями: скоротилась кількість рейсів, наявні рейси стали нерегулярними та інколи не доставляють пасажирів до кінцевої зупинки. Така ситуація значно обмежує можливість жителів Шахівської ОТГ. Проблема відсутності регулярних пасажирських перевезень призводить до того, що місцеві мешканці вимушені користуватись послугами нелегальних перевезень чи таксі, або добираються в центр ОТГ за допомогою попутних машин.

Представники місцевої влади та громадськість вважають, що необхідно вирішувати проблему за допомогою санкцій на перевізників за порушення графіку та маршруту руху автобусів.

Голова Шахівської ОТГ запропонував написати лист до Департаменту автомобільного транспорту Донецької ОДА з проханням перевірити перевізників. Місцеві жителі, в свою чергу, наполягали на накладенні санкцій на перевізника за нестабільність рейсів та висадку пасажирів до кінцевої зупинки маршруту – село Новоторецьке.

Так, одразу після консультації жителі громади разом з місцевою владою склали звернення до Департаменту автомобільного транспорту Донецької ОДА, у якому повідомили про порушення з боку перевізників. Також місцеві жителі планують звернутись до профільного департаменту з пропозицією внести зміни до розкладу руху та забезпечити громаду мінімум трьома автобусними рейсами.

“Нам потрібно хоча б три рейси, які б з’єднували ОТГ з Дружківкою та Добропіллям, зранку, в обід та ввечері, вечірній рейс необхідно «підв’язати» до електрички, щоб студенти могли спокійно повертатись додому після навчання”, - зазначив голова Шахівської ОТГ Володимир Кучеріненко.

Також голова ОТГ зазначив про готовність компенсувати перевізникам витрати на перевезення пільгових категорій, що може також зацікавити інших перевізників обслуговувати маршрути, які сполучають громаду з містами.

“За час створення ОТГ з місцевого бюджету ми не компенсували ні копійки перевізникам через відсутність звітності про кількість наданих послуг пасажирських перевезень пільговим категоріям населення, але ми готові це робити та вже звертались до перевізника з такою пропозицією”, - зазначив Володимир Кучеріненко.

Щодо внутрішніх перевезень в ОТГ, які наразі відсутні, голова громади виступив з пропозицією придбати автобус та організувати підвезення мешканців з віддалених сіл ОТГ до нинішнього міжміського маршруту Дружківка – Добропілля. Учасники консультації наголосили на необхідності системного вирішення проблеми відсутності пасажирських перевезень.

Голова ОТГ Володимир Кучеріненко запевнив жителів громади, що особисто буде займатись вирішенням проблеми пасажирських перевезень.

Учасники дискусії погодились, що необхідно подбати за стабільне сполучення між Шахівською ОТГ, дружківкою та Добропіллям, а також запровадити санкції для безвідповідальних перевізників. Таким чином, мешканці ОТГ матимуть постійне зв’язок з важливими населеними пунктами.


У Шахівській ОТГ планують вирішити проблему пасажирських перевезень


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх