У Добропіллі впроваджується гендерне бюджетування

Переглядів: 706 0 27.09.2019 в 08:30:19 Новини місцевої влади
У Добропіллі впроваджується гендерне бюджетування

24 вересня відбулась зустріч представників влади та громади Добропілля із експертом Бюро гендерних стратегій і бюджетування Наталією ДМИТРУК. Обговорювали актуальну для сьогодення тему гендерного бюджетування.

Гендерно-орієнтоване бюджетування – визнаний у всьому світі ефективний інструмент досягнення гендерної рівності, який сприяє підвищенню ефективності використання бюджетних коштів.

«Це спосіб бюджетування, у центрі якого конкретні люди – жінки та чоловіки з різних соціальних та демографічних груп. – пояснила Наталія, - Ключовим компонентом у процесі впровадження гендерно-орієнтованого бюджетування є гендерний бюджетний аналіз».

Тож під час зустрічі було вирішено створити робочу групу з впровадження ГОБ у діяльність Добропільської міської ради. Також визначили цільові програми та сфери напрямку для гендерного аналізу послуг і актуальних гендерних розривів у споживанні послуг мешканками та мешканцями міста в межах різних вікових груп.

Впровадження ГОБ буде відбуватися за експертної підтримки Бюро гендерних стратегій та бюджетування, в межах Проекту «Підтримка належного врядування через підвищення спроможності посадових осіб місцевого самоврядування та органів державної влади щодо гендерно орієнтованого планування та бюджетування на Сході України» що фінансується в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Координує напрямок з гендерної рівності у місті Добропілля відділ у справах сімї, молоді та спорту міської ради (тел. 06277 2-55-79).

gender1


Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх