Мешканцям Великого Добропілля нагадали про заборону спалювання листя

Переглядів: 825 0 26.10.2019 в 11:30:03 Новини місцевої влади
Мешканцям Великого Добропілля нагадали про заборону спалювання листя

Спалювання опалого листя та стерні є надзвичайно шкідливим для довкілля та у результаті позначається на здоров’ї громадян.

Шкода від спалювання листя і сухої трави багатолика і надзвичайно велика. При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одна з найотрутніших для людини речовин. На присадибних ділянках рослини нерідко окропляють пестицидами, які також вивільняються у повітря при згорянні листя чи трави. Найбільше пестицидів містить бадилля картоплі, яке ми так рясно окропляємо від колорадського жука. Додаткова проблема полягає в тому, що з листям горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери.

Зараз в Україні завершується сезон збирання урожаю і відповідно всі масово спалюють опале листя, бадилля та траву, забуваючи при цьому, що дим завдає шкоди не лише довкіллю, але й особистому здоров’ю мешканців.

У зв’язку зі збільшенням в осінній період масових спалювань опалого листя та стерні, відділ комунального господарства міської ради звертається до мешканців міста  та закликає не допускати випалювання сухої рослинності та її залишків.

Нагадуємо, що відповідальність за випалювання стерні, рослинності або її залишків та опалого листя передбачена статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та становить від 170 до 340 гривень для громадян  та від  850 до 1190 гривень для посадових осіб.


Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх