У Добропiллi зросли тарифи на опалення: подробицi

Переглядів: 1186 0 31.08.2020 в 07:30:44 Новини комунальних служб
У Добропiллi зросли тарифи на опалення: подробицi

З 1 жовтня 2020 року жителі будинків, які обслуговує комунальне підприємство “Добро”, сплачуватимуть за тепло за новою ціною - 1430 гривень за гігакалорію. Про це рішення газета «Новий шлях» повідомляла у номері за 6 серпня. Тариф збільшився на 4,7 %: вартість опалення для мешканців Великого Добропілля минулого року складала 1366 гривень на місяць.

“Доходи від реалізації тепла не відповідають тарифу, він значно нижчій. Оновлений тариф встановлювали за ціновими показниками 2019 року: до нього входить вартість за послуги водопостачання, електроенергію та технічне обслуговування, заробітну плату співробітникам КП “Добро”. Але навіть після підвищення тариф не покриває всі витрати,” - пояснює Володимир Плетньов, секретар Добропільської міської ради.

Також, за словами Володимира Плетньова, ціни на опалення для добропільців нижчі, ніж у інших містах Донецької області. Наприклад, мешканці сусіднього Покровська сплачують за тепло 1441 гривню, а найдорожчі ціни для споживачів встановили у Новогродовці - 2338 гривень за одну гігакалорію.

Нагадаємо, до складу комунального підприємства “Добро” входять 18 котелень міст та селищ Великого Добропілля, які обслуговують понад 62 тисячі громадян, серед яких 31 тисяча - мешканці Добропілля. Не дивлячись на найнижчі цінові показники у області, більшість споживачів у місті має борги за опалення. Найсумніша ситуація у пенсіонерів - за “комуналку“ віддавати доводиться більше 20% доходу. Городяни пояснюють це тим, що грошей на комунальні послуги просто не вистачає.

“В нас дуже великий борг за опалення, - ділиться молоде подружжя Діана та Віктор. - Ми взагалі не платили кілька місяців через відсутність зарплати на шахті «Краснолиманська». Грошей просто немає, тому як будемо цього року справлятися - не думали”.

Добропільчанка Наталя має двох синів, виховує їх самотужки. Комунальні витрати у родині за місяць складають понад 2000 гривень, іноді більше.

“Я тільки за електроенергію сплачую приблизно 700 гривень на місяць, - розповідає вона. - Іноді у опалювальний сезон і 2500 доводилося платити. Намагаюся, щоб за всі було сплачено, але цього року все одно лишився невеличкий борг: тепер потрошки сплачую, щоб до жовтня закрити заборгованість”.

За минулий опалювальний сезон добропільські споживачі заборгували 16,5 мільйонів гривень. Найбільший борг серед населених пунктів, які обслуговує комунальне підприємство “Добро”, у Білозерському - 24 мільйони. Загальна ж заборгованість населення за послугу теплопостачання станом на 1 серпня 2020 року складає понад 57 мільйонів гривень.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх