Святкові три мільйони концентрату від Добропільскої фабрики ДТЕК

Переглядів: 1316 0 25.08.2019 в 07:30:58 Новини підприємств
Святкові три мільйони концентрату від Добропільскої фабрики ДТЕК

Три мільйони тонн вугілля до Дня Незалежності України та Дня шахтаря «подарували» країні збагачувальники Центральної збагачувальної фабрики Добропільска ДТЕК Енерго. Працювали з душею, тож переробили такий обсяг вугілля на місяць раніше ніж у минулому році.

У середньому щодоби на Добропільській ЦЗФ переробляли понад 12 тисяч тонн рядового вугілля. Це у більш ніж у півтора рази більше, ніж проектна потужність фабрики. Щоб досягти такого результату фабрику щороку покращували завдяки інвестиціям ДТЕК Енерго. У першому півріччі компанія вже вклала у розвиток Добропільскої понад 36 млн грн.

«У нас на фабриці ніколи не буває спокійно. Ми у постійному русі, - посміхається головний інженер ЦЗФ Добропільска Євген Пелипенко. - Працюємо у сталому темпі, оновлюємо та ремонтуємо устаткування, разом святкуємо та відпочиваємо.  Завдяки фінансовим вливанням ДТЕК Енерго ми маємо можливості для розвитку».

За неповні вісім місяців добропільські збагачувальники завершили будівництво другої черги сучасного породного відвалу, замінили елеватори, стрічки на конвеєрах та грохоти. Окрім цього триває ремонт головного корпусу.

«Кожен з нас дбає про фабрику, як про власну оселю, - розповіла машиніст установок збагачення та брикетування ЦЗФ Добропільска Тетяна Жукова. - Адже ми знаходимось на роботі майже третину життя. І працюємо плідно, бо із задоволенням. А від нашого гарного настрою та безперебійної роботи вугілля стає «багатшим».

Збагаченого вугілля-концентрату Добропільська ЦЗФ вже випустила майже два мільйони. Це якісне паливо отримали українські теплові електростанції.

«Ми живемо у часи, коли активно розвивається альтернативна енергетика, - розповіла генеральний директор Добропільської ЦЗФ Надія Судак. – Але вугілля й далі залишається важливою сировиною для генерації електроенергії у пікові періоди. Ці три мільйони – це важливий внесок у підготовку до опалювального сезону. Ми знаємо заради чого працюємо: наше вугілля – зміцнює енергонезалезність України. До кінця року ми плануємо переробити 4,5 млн тонн рядового вугілля».


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх