Стало відоме походження невідомого об'єкта в Добропіллі

Переглядів: 3529 1 20.05.2021 в 09:30:34 Афіша
Стало відоме походження невідомого об'єкта в Добропіллі

У містах Донеччини відбулася арт-акція “Моноліт”

З 14 по 17 травня у 7 вугільних містах Платформи справедливої трансформації (Покровськ, Вугледар, Селидове, Добропілля, Білозерське, Мирноград, Торецьк) тривала арт-акція “Моноліт”. Впродовж 4 днів активісти місцевих громадських організації  тимчасово встановлювали у зазначених населених пунктах металеву конструкцію, яка символізує процес трансформації вугільних регіонів. 

Подібну конструкцію вже використовували для привернення уваги до певних проблем у світі та в Україні. Активісти “Альянсу справедливої трансформації” з шахтарських міст Донеччини вирішили таким чином привернути увагу до трансформації вугільної галузі. На думку громадських діячів Добропілля, Вугледара, Селидового, Торецька, Покровська, Білозерського та Мирнограда жителі цих міст мають активно долучатися до процесів переходу від шахт до іншого життя.

Вперше моноліт з культового фільму Стенлі Кубрика “Космічна Одіссея” був встановлений в пустелі штату Юта арт-групою “The most famous artist” з Нью-Мексико. Його установка була здійснена з метою розіграшу світу в кінці “жахливого 2020 року”. Моноліт загадково з'явився у пустелі, а потім загадково зник, чим викликав міжнародний ажіотаж. Цю концепцію взяли за основу організатори арт-акції “Моноліт”.

 

Володимир Орос, голова ГО "Добро", організатор акції:

"Проєкт "Моноліт" було створено та реалізовано для привернення уваги до проблем монопрофільних міст, які об'єдналися у платформу сталого розвитку. Саме залученість місцевих мешканців важлива для якісного проведення процесів трансформації, і це головна цільова аудиторія. Також важливо долучити і експертів з України та інших країн, які вже мали досвід таких процесів. 

Вже три роки відбуваються консультації з цих питань, створені робочі групи у містах, які розробляють проектні пропозиції для диверсифікації економіки. До 2030 року маємо план провести саме справедливу трансформацію.

"Моноліт" зібрав в собі новітні ідеї, які допоможуть містам стати більш комфортним та привабливими, як для місцевих мешканців так і для туристів. Об'єднання громадських організацій "Альянс справедливої трансформації" створено для спільної та більш ефективної роботи, всі бажаючі можуть долучитися та втілити свої ідеї кращого майбутнього у нашому регіоні".

Вже сім європейських країн оголосили про відмову від використання вугілля. Україна має намір до 2050 року значно скоротити використання вугілля у тепловій генерації. Поетапна відмова від вугілля - шлях до розвитку інших галузей економіки, вважають представники “Альянсу справедливої трансформації”.

Наразі розпочато розробку Стратегії трансформації вугільних громад Донецької області до 2030р. У проєкті беруть участь Покровськ, Мирноград, Добропілля, Новогродівка, Селидове, Вугледар, Торецьк, які об'єдналися у Платформу сталого розвитку. Представниками від кожної з громад у складі Робочого Комітету та тематичних груп напрацьовано цільовий блок Стратегії та пропозиції проєктів до нього. Одним з етапів процесу є збір пропозицій ідей проєктів з боку широкого кола мешканців громад (юридичних та фізичних осіб), які, на їх думку, сприятимуть позитивним змінам для урізноманітнення господарської діяльності та подальшого розвитку в громадах Платформи.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ)


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 vilkoff566 • 11:24:09, 21.05.2021
А вот мне интересно если закроют шахты то чем, мы будем отапливать свои дом? Будем импортировать уголь из сша? И я на 100% уверен что шахты официально то закроют. Но они перейдут в руки месным воротилам. Пример есть, святопокровская!!!! И уголь населению прийдется покупать по бешеным ценам.
ComForm">
avatar
Наверх